BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.246,42
HABER /  MEDYA

Erdoğan'ın o sözlerine karşı çıktı!

Yazar Hidayet Şefkatli Tuksal, Erdoğan'ın kadın- erkek eşitliğiyle ilgili sözlerinde yer alan fıtrat meselesinin Kur'an-ı Kerim'de olmadığını söyledi.

Abone ol
Yazar Hidayet Şefkatli Tuksal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kadın-erkek eşitliğiyle ilgili sözlerini değerlendirdi. Erdoğan'ın "fıtrat meselesini" dindar kimliğinden ilham alarak dile getirmiş olabileceğini ifade eden Tuksal, Kur'an-ı Kerim'de kadın ve erkek fıtratına ilişkin net bir tanımlama olmadığını söyledi. 

Hidayet Şefkatli Tuksal, CNN TÜRK'te Mirgün Cabas ile Her Şey programında Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın "Kadın ile erkeği eşit konuma getiremezsiniz, o fıtrata terstir" sözlerini yorumladı.
 
Erdoğan'ın söylediği kadın-erkek eşitliğini fıtrata dayandırmanın sıkıntı çıkaracağını söyleyen Tuksal," Çünkü bu net bir şey değil. Sayın Cumhurbaşkanı belki bunu dindar kimliğinden belki ilham alarak bunu dile getiriyor ama Kur'an-ı Kerim'de kadın ve erkek fıtratını net olarak tanımlayan hiç bir ayet yoktur. Aksine insan fıtratını tanımlayan ayetler var" diye konuştu.

Kadın ve Adalet Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kadın ile erkeği eşit konuma getiremezsiniz, o fıtrata terstir. Tabiatları bünyeleri fıtratları farklıdır. İş hayatında hamile bir kadını erkekle aynı şartlara tabii tutamazsınız. Çocuğunu emzirmek zorunda olan bir anneyi, bir erkek ile eşit konuma getiremezsiniz" ifadesini kullanmıştı.