BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Türkiye Kürdistan'ı çıkışı!

Başbakan Erdoğan, genel af tartışmalarına açıklık getirdi, katilleri affetme maktulün varisine aittir diye konuştu.

Abone ol
Başbakan Erdoğan, muhalefete çattı Diyarbakır'daki konuşmasında genel af konusunda bir açıklamasının bulunmadığını söyledi.

Diyarbakır'da elini tutan ve yakın ilgi gösteren Osman Baydemir'in Türkiye Kürdistan'ı ifadesinin de doğru bir tanımlama olmadığını anlatan Erdoğan,"Katili affetme yetkisi; ancak maktulün varislerine aittir" diye konuştu
.

Mesut Barzani'nin Diyarbakır dönüşü dillendirdiği genel af tartışmalarına Başbakan Erdoğan açıklık getirdi. atv ve ahaber'in ortak yayınında gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, konuşmasındaki Kürdistan bölgesi ifadesinin Irak'ın anayasasında bulunduğunu ve Atatürk'ün de imzaladığı bir kararnamede aynı ifadenin yer aldığını söyledi. İşte Erdoğan'ın genel af konusundaki sözleri;

GAZİ MUSTAFA KEMAL BÖLÜCÜ MÜ?
 
Gazi'nin aynı şekilde Lazistan ve Kürdistan ifadelerini kullandığı konuşmaları var. Bu ifadeleri kullanan Gazi Mustafa Kemal bölücü mü? Bana bölücü diyenler Mustafa Kemal'i nereye koyacaklar. İşi Osmanlı'ya götürecek olursak zaten orada her şey açık ve net ortada.

OSMAN BAYDEMİR'İN TÜRKİYE KÜRDİSTANI İFADESİ 
 
Türkiye ile ilgili yaklaşım konusunda bunu bizim kabul etmemiz asla mümkün değil. (Türkiye Kürdistanı) Ne benden böyle bir sadır olmuştur ne ben böyle bir ifade kullanmışımdır. Bu ifadeler belli kesimleri tahrik etmekten başka bir işe yaramaz. Diyabakır Belediye Başkanı'nın böyle bir ifade kullanması şık olmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin ismi bellidir. Kendi bölgesinin ismi de bellidir; Güneydoğu Anadolu Bölgesi'dir. Bu tür şeyler toplum içinde rahatsızlıklara neden olur. Güzel bir hafta sonundan sonra böyle ifadelerinin kullanılması şık olmamıştır.
 
"KATİLİ AFFETME YETKİSİNİ KENDİMDE GÖREMEM" 
 
Ben genel af konusunda bir ifade kullanmadım. Bir Uşak konuşmam vardır. Orada çok açık söyledim. Katili affetme yetkisini kendimde göremem. Af yetkisi maktulün varislerine aittir. O şehit ailelerine onun hesabını nasıl verebiliriz?
 
Sayın Barzani genel afla ilgili bir ifade kullanmışsa yanlış yapmıştır. Böyle bir şey aramızda geçmiş değildir. Böyle bir şeyi söylemek onun da ilgi alanında değil, bizim de... Bu konuda yargı hükmünü vermiştir ve bu hüküm cereyan etmektedir.

 
Siyasi partilerin genel başkanları bizi anlamıyorsa bize hain diyorlarsa onların demesiyle biz hain olmuyoruz. Bizim için milletin ne dediği önemlidir. Muhalefet partileri niçin doğu ve güneydoğuda siyaset yapmıyorlar? Gitsinler burada siyaset yapsınlar ki demokrasi güçlensin. Biz devamlı dolaşıyoruz, halkımızla bütünleşiyoruz. Ankara'ya mahkum değiliz. Diyarbakır'da bayraklarımız doluydu ne oldu, kıyamet mi koptu?

"TEK MİLLET, TEK VATAN TEK DEVLET..." 
 
Diyarbakır'da şu ifadeyi kullandım, tek millet, tek vatan tek devlet, tek bayrak... Millet denilince ne anlaşılıyor. Bu kavramın içinde hangi etnik unsur varsa bunun içinde yer alır. Anayasa çalışmalarının da tıkandığı yer burası. Diyabakır'da biz neyin mesajını verdik, birlik olalım dedik. Aynı şeyler söylendiğine göre burada ayrım nerede? Kendi yapamadıklarını AK Parti yaptığı için rahatsız oluyorlar. Biz bunun devamını da yapacağız. Onlar sorumluluk makamında değiller.




15577.20131121011545.jpg