BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.445,81
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Rutte'nin yemek davetine yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım'a yemek davetinde bulunan Hollanda Başbakanı Rutte'ye cevap verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım'a yemek davetinde bulunan Hollanda Başbakanı Mark Rutte'ye "Ey Rutte sen seçimi kazanmış olabilirsin ama bilesin ki Türkiye gibi dostunu kaybettin. Yok efendim Rutte Başbakan ile yemek yiyebilirmiş. Bizde öyle bir Başbakan yok geç o işi. Sen kaybettin." diye yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'da Demokrasi Meydanı'nda toplu açılış töreninde halka hitap etti. İşte o konuşmadan öne çıkan satır başları:

ARIZA ÇIKARIYORLAR

"Suriye'de Mehmetçiğin DEAŞ, YPD/PYD'yi nasıl darmadağın ettiğini gördüler. Onun için böyle davranıyorlar, arıza çıkarıyorlar. Neymiş, Türkiye Avrupa'da seçim propagandası yapamazmış. Ey Hollanda İngiltere'de seçim propagandası yapıyorsun.

NE GERİ KABULÜ YA GEÇ ONLARI

Şimdi bunlar vizelerin kaldırılması meselesinde söz verdiler, tutmadılar. Şimdi 'geri kabul' diyorlar. Ne geri kabulü ya geç onları. Sen benim bakanımı Hollanda'ya sokmayacaksın, sen benim Dışişleri Bakanıma uçuş izni vermeyeceksin, benim topraklarım olan başkonsolosluk binasında görüşme yapmak, oraya girmesine fırsat vermeyeceksin, bizden buralara girişi bekleyeceksin. Yok öyle şey. Arapların güzel bir sözü var, 'Men dakka dukka.' Kim dak ederse, ona da dak olur.

BEDELİNİ ÖDEYECEKSİN

Sen benim bakanımı Hollanda'ya sokmayacaksın uçuş izni vermeyeceksin. Bizden buralara girişi bekleyeceksin yok öyle şey. Arapların güzel sözü var. Men dakka duka. Sen atını itini vatandaşların üzerine saldın mı saldın. Bunun bedelini ödeyeceksin.

RUTTE'YE YEMEK CEVABI

Ey Rutte sen seçimi kazanmış olabilirsin ama bilesin ki Türkiye gibi dostunu kaybettin. Yok efendim Rutte Başbakan ile yemek yiyebilirmiş. Bizde öyle bir Başbakan yok geç o işi. Sen kaybettin.

DENİZ YÜCEL'İN TUTUKLANMASI

Avrupa'da kim bunları yapıyorsa ki, Almanya bu işin başını çekmiştir. Onlarla da bu işi enine boyuna oturup konuşacağız. 4 bin 500 PKK'lı dosyası verdim bunlara ben. Hiçbiriyle alakalı adli bir işlem yapmadı. ama kendisi kalkıyor buradaki bir ajan teröristi... Bir Alman rezidansında bunlar saklıyor. Bir ay sakladılar. Bunu alman şansölyesi benden istiyor. “dedi ki onu bıraksanız…” Dedim ki “bizim yargımız bağımsızdır”

SEN NASIL BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANISIN YA

Bizim ki diplomat ya… Sen onun önünü kesiyorsun. Öbürleri vatandaşım, senin de vatandaşım. Benim de aynı zamanda soydaşım. Ben onların hakkını aramazsam, kimin hakkını arayacağım? Üstelik ‘hayır’ propagandası yapanlara kapılarınızı açıyorsunuz. Hayır kampanyası yapmak üzere, PKK ile beraber Avrupa’yı dolaşan, ki bunlardan birisi Barolar Birliği Başkanı’dır. Sen nasıl Barolar Birliği başkanısın ya… Senin PKK ile birlik olduğunu kim anlatabilir…

SIKIYSA KÖPRÜYE "HAYIR" DESİNLER

Şimdi sesleniyorum 'hayır' diyenler, Cumartesi günü 18 Mart Çanakkale Köprüsü'nün temelini atıyoruz, evet mi, hayır mı? Sıkıysa 'hayır' desinler. Diyebilirler mi? Niye? Artık millet bunları yutmuyor. Ve inşallah dünyanın bir numaralı köprüsü olacak. Bunlarda yüz yok derler mi derler. Sonra üzerinden geçerler. Geçsinler biz ne diyoruz at denize balık bilmezse halık bilir.

AB ADALET DİVANI'NIN BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI KARARINA TEPKİ

Avrupa Birliği Adalet Divanı bir açıklama yaptı, işverenlere diyor ki, isterseniz başörtülü çalışmak isteyenlere müsaade etmezsiniz. Hani inanç, din özgürlüğü? Bu kararı veren AB'nin mahkemesi. Bunlar Haçlı-Hilal mücadelesini başlattılar, başka izahı olamaz. Avrupa hızla 2. Dünya Savaşı öncesi günlere yuvarlanıyor.

KILIÇDAROĞLU HAKARET EDİYOR

Dün ilk defa meydana çıkmış, orada milletvekilleri için diyor ki; '550 milletvekili bile fazla, 600'e ne gerek var. Ballı maaşlarını alıp yatacaklar.' diyor. Bu zatın Meclise, milletvekillerine, milletin iradesini temsil eden insanlara bakışı bu. Hakaret ediyor. Hem parlamenter sistemi savunuyor hem de parlamentoya ve milletvekillerine hakaret ediyor