BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,72
ALTIN 2.439,54
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan flaş süreç açıklaması

Bingöl Havaalanı açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan çözüm sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu

Abone ol

İNTERNETHABER.COM/ Başbakan Erdoğan çözüm süreci ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Süreçten geri adım atılmayacğını söyleyen Erdoğan, '' Türkiye'nin büyümesinden , güçlenmesinden rahatsız olanlar var. Biz onların bu rahatsızlığının karşısında asla geri adım atmayız. Türkiye'nin üzerine oynanan oyunlara eyvallah etmeyiz. Biz sorumluluğumuzun idrakindeyiz. Üzerimize düşeni yapıyoruz.''dedi.

Başbakan Erdoğan Bingöl Havaalanı açılış töreninde konuştu.. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

TÜRKİYE BOYUN EĞMİYOR

Aylardır bu bölgeden kötü haberler almıyoruz. Umutların çoğaldığı süreçten geçiyoruz. Baharın dağlarımızda, ovalarımızda kalıcı haline geldiği süreçten geçiyoruz. Gençlerin ölmediği, anne ve babaların gözyaşı dökmediği şevkle işine sarıldığı süreçten geçiyoruz. Bingöl terör karşısında da dik durdu. Bingöl darbelere karşı gelme noktasında da herzaman dik durdu. Dünyanın çalkantılı bir süreçten geçtiği dönemde Türkiye onurlu ve ilkeli duruş sergiliyor. Türkiye kendisine dayatılan gündemlere boyun eğmiyor. Tuzaklara düşmüyor. Türkiye'nin kararlığınından rahatsız olanlar var. Türkiye'nin büyümesinden , güçlenmesinden rahatsız olanlar var. Biz onların bu rahatsızlığının karşısında asla geri adım atmayız. Türkiye üzerine oynanan oyunlara eyvallah etmeyiz.

İNSANLARI KOYUN ZANNEDENLER ŞAŞIRIYOR

Mısır'da kardeşlerimiz onurlu şekilde darbeye karşı çıkıyorlar. Mısırlı kardeşlerimiz şiddete başvurmadan Mısır'da huzuru bozacak hareketlere girişmeden darbeye itiraz ediyorlar. Ve 'benim oyun nerede' diye soruyorlar. Bu ülkenin insanının koyun zannedenler şuan şaşkınlık yaşıyorlar. Mısır'da darbeyi yaparız işimize bakarız diye düşündüler. Ama Mısır halkı bu seneryoyu yırtıp attı. Bu seneryoyu Türkiye'de uygulamak istediler. Ağaç dediler insanları sokağa döktüler. Türkiye'de demokrasiye sahip çıkanları koyun olarak gördüler. Göbeğini kaşıyan adam dediler. Ağaşıladılar. Bizim kutsal değerlerimize hakaret ettiler. Bu milletin edebini, adabını, sabrının tahkir ettiler. Millet sandığına, demokrasiye sahip çıktı.Birileri ikiyüzlü davranabilir. Biz omurgalı olacağız. Onların bir hesabı var da Allah'ın da milletin de hesabı var. Siz bu oyunlarını bozacaksınız. Şırnak'a müjde veriyorum. Şırnak'ta Şerafettin Elçi Havalimanı'nı açıyoruz.

BU OLAYLAR SÜRECİ SABOTE EDİYOR

Çözüm süreci kararlı ilerliyor. Akil İnsanlarla çalışma yaptık. Biz sorumluluğumuzun idrakindeyiz. Üzerimize düşeni yapıyoruz. Önce Paris, sonra Ak Parti Genel Merkezi'ne yapılan saldırı, Reyhanlı saldırısı, İstanbul'daki olaylar hem çözüm sürecini hem Türkiye'nin büyümesini engelleyen olaylardı. Tencere tava çalanlara inanmayın. Halkını rahatsız eden bu insanlar demokratik arayış içinde değiller. Çözüm sürecinden asla geri adım atmayacağız. Bu süreci sabote eden, bu süreci kesintiye uğratmak isteyen kimse bunun vebalinden kurtulamaz.