BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

98 yıl sonra bir ilk yaşandı!

Rus ve Ermeniler tarafından yakılıp yıkılan Horhor Camii, 98 yıl sonra açıldı.

Abone ol

VAN Kalesi'nin güneyinde bulunan ve 1'inci Dünya Savaşı sonrasında Rus ve Ermeniler tarafından yakılıp yıkılan Horhor Camii, 98 yıl aradan sonra tekrar ibadete açıldı.

screen-shot-2013-07-12-at-5.42.28-pm.png

Van Valiliği tarafından geçen yıl yapımına başlanan ve bu yıl tamamlanan tarihi Horhor Cami, 98 yıl aradan sonra tekrar ibadete açıldı. Vatandaşlara 98 yıl aradan sonra ilk kez kapılarını açan tarihi Horhor Camii de ilk Cuma namazı kılındı. Açılışı yapılan caminin ilk Cuma namazına Van Valisi Münir Karaloğlu, Van Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Eski Van şehrini yapılan restorasyon çalışmalarıyla tekrar gün yüzüne çıkartmayı hedeflediklerini söyleyen Van Valisi Münir Karaloğlu, "Eski Van şehri çok eski ve müthiş bir şehir. Burada Müslüman ve Hıristiyanlar iç içe yıllarca yaşamışlar. Biz de bu güzel şehri tekrar yaşatmak için buradaki camiileri kiliseleri restore ediyoruz. Bugün de bu çalışmalarımızdan biri olan Horhor camiyi ibadete açtık. Horhor cami Rus işgaliyle yıkılıp yakılmış bir mekan. Burayı 98 yıl sonra tekrar ibadete açıp tarihi canlandırmak bizi mutlu etti. Yine bu Eski Van şehrindeki çalışmalarımız devam edecek" dedi.