BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Erdoğan'a Anadolu'dan destek!

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Başkanı Mustafa Koca Başbakan'a Gezi olayları sonrası destek vereceklerini açıkladı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmelerinin ardından açıklama yapan Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Başkanı Mustafa Koca, başlığı çözüm süreci olan yıllık raporu Başbakana sunduklarını ve Gezi Parkı olayları nedeniyle 200 bini Asya, 200 bini Avrupa yakası olmak üzere İstanbul’a 400 bin ağaç dikeceklerini Başbakana ilettiklerini belirtti.

Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde gerçekleşen görüşmenin ardından, ofisin dışına çıkarak açıklama yapan ASKON Başkanı Mustafa Koca, “Bugün sayın Başbakanla iki konuda görüştük.

Birincisi Anadolu Aslanları İşadamları Derneği olarak her yıl açıkladığımız rapordu. Bu raporun başlığı çözüm sürecinde ASKON ekonomiyi nasıl değerlendiriyor. Bunu sayın Başbakana sunduk. 2012’in değerlendirmesi ve 2013 öngörüsüyle ilgili düşüncelerimizi aktardık, raporumuzu sunduk. Tabi bu raporun en önemli ayağı Türkiye’de olmazsa olmaz en önemli proje ‘Barış Projesi’ diyerek, bu raporumuzun içeriğine vurgu yapmış olduk" dedi.

İSTANBUL’A 400 BİN AĞAÇ KAZANDIRACAĞIZ

Açıklamasında ASKON’un 14 Haziran’da ulusal basında 11 gazeteye verdiği ilanlarda “Gezi masumiyetini kaybetmiştirö dediklerini hatırlatarak, “Çünkü bu yapılan olayların hepsi, bir tesadüf olamaz. Ve bunu da aradan 2-3 gün geçtikten sonra gördük ki, gerçekten uluslar arası bir manipülasyonun kaynağı ve destekleyicileri var.

Bunun için de ilanımızda şu ifadeyi kullandık: ’Konu 4 tane ağaçsa biz 400 bin tane ağaç dikmeye yönetim kurulu olarak karar verdik. Eğer konu Başbakanı sandık dışındaki eylemlerle devirmekse ASKON taraftır ve milli iradeye saygılıdır’ dedik.

İşte bu yaptığımız deklarasyonla birlikte bunun gereği olan, İstanbul’daki orman müdürümüzle birlikte bize gösterilen yer çerçevesinde 200 bin tanesini Avrupa, 200 bin tanesi Asya yakasına olmak üzere 400 bini ağacı dikmiş olacağız" diye konuştu.