BIST 9.891
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.454,71
HABER /  DÜNYA

Erdoğan’a destek yağıyor

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, memleketi Adıyaman’ın Kahta ilçesinde düzenlenen "Başbakan’a destek" mitingine katıldı.<br/...

Abone ol

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, memleketi Adıyaman’ın Kahta ilçesinde düzenlenen "Başbakan’a destek" mitingine katıldı.
Yüzüncü Yıl Meydanı’nda düzenlenen mitingde binlerce kişiye seslenen Metiner, savcı ve polislerin 17 Aralık’ta AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a darbe girişiminde bulunduğunu söyledi. Her türlü vesayetçi yapıyı paramparça edeceklerini söyleyen Metiner, “Başbakanımız hiçbir zaman zalim güçlerin karşısında boyun eğmedi, hiç kimsenin karşısında secdeye durmadı. Bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz. Her türlü vesayetçi yapıyı Allah’ın izniyle, aziz milletimizin desteğiyle paramparça edeceğiz. Hatırlayınız yüzde 47 oy alan bir partiyi, sizin partinizi ne yapmak istediler? Kapatmak istediler. Kim istedi? Yüksek yargı istedi. Cumhurbaşkanını seçtirmeyiz, dedi. ’Nasıl başı örtülü eşe sahip bir insan Çankaya’ya çıkar?’ dedi. Ama başarılı olamadılar. Bugün Türkiye’nin her yerinde artık, Türkiye’nin bütün devlet dairelerinde artık başı kapalı kardeşlerimiz ile başı açık kardeşlerimiz yan yana görev yapıyor. O eşitsizliği ortadan kaldırdık, yasakları ortadan kaldırdık. ’Abdullah Gül’ü Çankaya’ya çıkartmayız’ dediler. 367 hilesini çıkarttılar. Hukukla, yargıyla üstümüze geldiler. Tanklarıyla, toplarıyla üstümüze geldiler. Tehdit ettiler, şantaj yaptılar ama asla boyun eğmedik. Asla eğilmedik. Niye? Çünkü biz Allah’ın karşısında sadece boyun eğeceğimize inanan bir anlayışın mensuplarıyız. Niye? Çünkü sizin desteğinizin arkamızda olduğunu bildiğimiz için eğilmedik. Bugün de biliyoruz ki aziz milletimizin desteği bizimledir. Bu yüzden asla eğilmedik, asla pes etmeyeceğiz. Bir seçim öncesinde neler oluyor görüyorsunuz. Adına yolsuzluk diyorlar. Vallahi de billahi de bu yapılan operasyon bir yolsuzluk operasyonu değildir. Yolsuzluk kılıfı altında yargı, emniyet içindeki bir kısım çetelerin karanlık oyunlarıyla Başbakansız bir AK Parti yaratma çabalarıdır, siyasete müdahale çabalarıdır. Emniyet teşkilatımızı tenzih ediyorum. Geçmişte ordunun içinde böyle kirli çeteler vardı. Şimdi görüyoruz ki emniyetin içinde böyle kirli çeteler oluşmaya başlamış. Şimdi görüyoruz ki yargının içinde, hem de bizdenmiş gibi görünerek çeteleşmeler olmuş ve namert yöntemlerle üstümüze geliyorlar. Yolsuzluk kılıfıyla üstümüze geliyorlar. Yolsuzluk kılıfıyla dikkatinizi çekiyorum” ifadelerini kullandı.

"BÜYÜMEYİ HAZMEDEMİYORLAR"
Türkiye’nin ekonomik ve demokratik olarak ilerlemesinin hazmedilemediğini ifade eden Metiner, “Niye AK Partiye bu husumet, niye Başbakana bu husumet biliyor musunuz? Çünkü yeni bir Türkiye kuruluyor. Eski rejim, gücünü yasaklardan alan, yolsuzluklardan alan, kayıt dışı idareden alan vesayetçi rejim, antidemokratik rejim tarihe uğurlanıyor. Yeni bir Türkiye kuruluyor. Herkesin özgür ve eşit yaşayabileceği yepyeni bir Türkiye kuruluyor” dedi.
İsim vermeden cemaate de yüklenen Metiner, dershaneleri kastederek, "Önce gezi olaylarında 3-5 ağaç dediler. Şimdi ne dediklerini söylersem yanlış anlaşılır. Şimdi de başka bir şey diyorlar. ’D’ harfiyle başlayan bir gerekçe buldular. İnsan ’D’ harfi ile başlayan bir gerekçe için AK Parti hükümetini çökertmek isteyen küresel güçlerin değirmenine su taşır mı? Yazık değil mi, günah değil mi. Biz birbirimize beddua edilecek noktaya getirildik. Yargı bağımsız, diyorlar. Yargı tarafsız ve bağımsızmış, hadi oradan ya. Sen yargıç mısın, savcı mısın, militan mısın? Burası yargıçlar cumhuriyeti değil. Herkes demokratik sistem içinde yerini de bilecektir, haddini de bilecektir. İki sene önce bir soruşturma başlatmışlar. Sözüm ona iki tane savcı hazretleri, sözüm ona iki üç tane de emniyet içindeki şube müdürleri. Allah aşkına sizin amirleriniz yok mu? Başsavcının haberi yok. Bir savcı, kendi başsavcısından habersiz nasıl bir soruşturma yürütür? Bir şube müdürü, kendi il emniyet müdüründen habersiz nasıl bir soruşturma yürütür; nasıl farklı isimler, farlı dosyalar altında soruşturmalar yürütür. Bu bir hukuk devleti değildir. Bu bir hukuk devleti anlayışı değildir. Ama siz de yolsuzluk adı altında bize tezgah kuruyorsanız siz de namertsiniz diyorum, namertsiniz” ifadelerini kullandı.

"AMAÇ BAŞBAKAN’SIZ , AK PARTİ’SİZ TÜRKİYE"
Soruşturmayı yürüten ve basına bildiri dağıttığı iddia edilen savcıyı da eleştiren Metiner, "Birileri diyor ki, AK Parti hükümeti yolsuzlukları örtbas etmeye çalışıyor. Hangi yolsuzluk Allah aşkına? Nereden biliyorsun yolsuzluk. Mahkeme mi kurdun? Sen nasıl bir savcısın? Sen nasıl bir emniyet müdürüsün ki mahkemesi görülmemiş, deliller henüz ortada yokken medyaya servis yapıyorsun, haysiyet cellatlığı yapıyorsun? Hukukta saygı bu mu? O zaman hukuk devleti ortadan kalkar. Siz soruşturma yapıyorsunuz el altından da medyaya servis ediyorsunuz. O zaman mahkemeye ne gerek var? Bizim itirazımız buna. Yoksa yolsuzlukların soruşturulmasından zerre kadar rahatsızlık duymayız. Sonuna kadar yapılsın ama yolsuzluk kılıfı altında bize operasyon çekmenize, küresel güçlerle iş birliği ederek AK Partisiz bir Türkiye, Başbakansız bir AK Parti yaratmanıza asla izin vermeyiz. Müdahale etmemiz gerekiyorsa müdahale ederiz. Bu yargıya müdahale değildir. Hukuka müdahale değildir. Yargı kisvesi altındaki karanlık bir çeteye müdahaledir. Hiç kimsenin siyasetimizi yönlendirmesine asla izin vermeyiz” şeklinde konuştu.
HSYK’nın açıklamasını da eleştiren Metiner, “Biz yargıya müdahale etmiyoruz. Yargıya kim müdahale ediyor, biliyor musunuz? HSYK diye bir kurum var. Ah ah, keşke Adalet Bakanlığımıza ait o yetkiyi bu HSYK’ya devretmeseydik. Ah ah ne bilelim arkamızdan hançerleneceğimizi? Ne bilelim etrafımızda Brütüslerin dolaştığını. Nereden bilebilirdik. Saflığımıza verin dostlar, saflığımıza verin. Biz ihanetçi değiliz ama safız çünkü biz arkamızı verdiğimiz insanlardan hançerlenmeyeceğimiz inancına sahiptik. Ama bir de baktık ki Brütüslerimiz varmış” şeklinde konuştu.
Mitinge AK Parti MKYK Yedek Üyesi Müstafa Aklayış, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, AK Parti Kahta İlçe Başkanı Reşat Turanlı, Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı ve Bölükyayla Belde Belediye Başkanı Nevzat Fırat da katıldı.
(iha)