BIST 10.264
DOLAR 32,32
EURO 34,76
ALTIN 2.387,79
HABER /  DÜNYA

Clinton 4 yılda 5 kez, Kerry 1 yılda 10 kez

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, bir yıl içinde onuncu defa geldiği İsrail’de Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman ile görüştü. Önceki Bakan C...

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, bir yıl içinde onuncu defa geldiği İsrail’de Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman ile görüştü. Önceki Bakan Clinton, İsrail’e 4 yılda 5 ziyaret düzenlemişti.
İsrail-Filistin nihai statü anlaşması için baskılarını sürdüren ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, bir yıl içinde onuncu defa geldiği İsrail’de Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman ile görüştü. Nisan ayı sonlarında Filistin ve İsrail arasında varılması ümit edilen nihai statü anlaşmasının önünü açacak taslak çerçeve anlaşması için bölgeye ziyaretlerini sıklaştıran ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, 2014’ün ilk günlerinde yeniden İsrail’de. Dün İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşen Kerry bugün de Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’la bir araya geldi. Kerry dün yaptığı açıklamada, çerçeve anlaşması konusundaki uyuşmazlıkları asgariye indirmek için her iki tarafla daha yoğun çalışacağını söyleyerek önümüzdeki günlerde liderlerin zor seçimler yapmak zorunda kalabileceğinin sinyallerini vermişti. Bölgede bulunacağı günlerde Filistin lideri Abbas’la görüşeceğini söyleyen Kerry, ABD’nin kendi fikirlerini empoze etme gibi bir niyetinin olmadığını sadece tarafların kendi çabalarına yardım olmak istediklerini söyledi.
Selefi Hillary Clinton’in bakanlık yaptığı 4 yılda bölgeyi sadece 5 kere ziyaret etmesine karşın, Kerry 1 yıldır görevde bulunduğu sürede 10’uncu kez bölgeyi ziyaret ediyor.