BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,78
ALTIN 2.397,17
HABER /  DÜNYA

Kılıçdaroğlu’na köçekli karşılama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Devrek’te köçeklerin oyunuyla karşılandı.<br/>Kılıçdaroğlu; CHP Zonguldak Mi...

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Devrek’te köçeklerin oyunuyla karşılandı.
Kılıçdaroğlu; CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, İl Başkanı Halil Furat, Gökçebey Belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP Devrek Belediye Başkan Adayı Songül Malkoç ve çok sayıda partili tarafından coşkuyla karşılandı. Bartın’da yapacağı çeşitli inceleme ve konuşmaların öncesinde yol güzergahında bulunan Zonguldak’ın Devrek ilçesine uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, burada vatandaşların ve partililerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Davul, zurna ve köçek eşliğinde karşılanan Kılıçdaroğlu, makam aracından indikten sonra partilileri selamladı. Kılıçdaroğlu’na, CHP Devrek Belediye Başkan Adayı Songül Malkoç tarafından Devrek’in meşhur bastonlarından hediye edilerek çiçek verildi.

HATAY’DA DURDURULAN TIR
Burada gazetecilere ve partililere seslenen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
“Bu konuda yılladır söyledik ve defalarca şikayet ettik. Delillerin çoğunun usulsüz olduğunu, savunma hakkının kısıtlandığını dile getirdik. Hükümet yetkilileri, başta Sayın Erdoğan olmak üzere başta bizi Ergenekoncu olmakla suçladı. Bugün gelinen noktada bizim haklı olduğumuz çıktı. Açıkça kendimizi ifade ettik. Getirsinler bu Özel Yetkili Mahkemeleri, Türk hukuk tarihinden silelim, kaldıralım çünkü adalet herkes için var. Adalet milletin ortak vicdanıdır. Bunu sağlamamız gerekiyor. Suç duyurusunda bulunsun ya da bulunmasın, siyasiler olarak düşünüp geriye baktığımızda bu davanın avukatlığını kim üstleniyor acaba? Ben değil. Şimdi, ’Bize kumpas kurdular’ diyorlar. Türk Silahlı Kuvvetleri bir başvuruda bulunmuş. Başvuruda bulunabilir tabii ki. Hükümet Suriye’nin içişlerine karışıyor. Suriye’deki El Kaide ve El Nursa militanlarına silah gönderiyor. Bu açık ve net yargı kararlarıyla ortaya çıktı. Hatta Adana da sarin gazı yakalandı. Bu da hem medya ya hem yargıya intikal etti. Yakalanan TIR Türkiye Cumhuriyeti’nin uluslararası alanda meşrutiyetini tartışma ortamına getirir. Bir devlet yasa dışı yollardan bir başka hükümetin dışişlerine alet edip tarafların müdahalesine silah göndermez. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın operasyonel bir görevi yoktur. Yasasında böyle bir yetki de yoktur. Hangi gerekçeyle aranmıyor? Devletin savcısı çalışamaz hale geliyor. Devletin hakimi çalışamaz hale geliyor. Devletin çivisi çıkmış. Savcı gidiyor, ’Bu TIR’da silah bulunduğu ihbarı var diye, Vali jandarmaya ve polise emir veriyor, ’Geri çekilin’ diyor. Savcı nasıl arama yapacak? Böyle bir devlet olabilir mi? Böyle bir anlayış olabilir mi? İçişleri Bakanı bir itirafta bulundu. Dolaylı olarak TIR’da silah olduğunu kabul etti. Bu ileride Türkiye’nin başına çok ciddi sorunlar açacak çünkü diyecekler ki, ’Sizin bakanınız itiraf etti.’ Herkes işine baksın. Savcının görevi nedir? Savcının işi bir yerde yasa dışı bir silah varsa onları bulmak değil midir? Polisin görevi savcıya destek olmak değil midir? Ne zamandan beridir yürütme görevi yargıya verilmeye başlandı ve bu meşru görülme başlandı. Böyle bir kural var mı hukuk devletinde? Böyle bir şey olamaz.”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmadan sonra makam aracına binerek partisinin Bartın’daki aday tanıtımı için Devrek’ten ayrıldı.
(İHA)