BIST 9.887
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.457,26
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan: Öleceksek bir kere ölelim ama adam gibi ölelim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör olaylarına değindi ve bölücü örgüte sert mesajlar verdi.

Abone ol

Terör olaylarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir tercih var, 'Ben devletimin yanındayım' veya 'terör örgütünün yanındayım'. Bu tercihi yapacağız. Öleceksek bir kere ölelim ama adam gibi ölelim." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 9. Muhtarlar Toplantısı'nda konuşma yaptı. Erdoğan'ın gündeminde PKK'nın artan terör saldırıları vardı. İşte o açıklamadan öne çıkan satır başları:

-Bütün ayrımlar kalkmasına rağmen hala bu ülkede bu fidanlarımızın şehit edilmesinin sebebi nedir? Her şey yapıldığı halde bunlar ne istiyor? Söyleyeyim, bunlar ülkemizi bölmenin gayreti içindeler.

-Bu süreçte devlet de hükümet de huzur ve kardeşlik ikliminin tesisi için üzerine düşenleri ziyadesiyle yerine getirmiştir. Sabırla metanetle ve umutla bu sürece gerekli desteği vermiştir ancak örgüt ve güdümündeki parti, ortaya çıkan bu güzel iklimi yalanla kurnazlıkla şımarıklıkla zehirlemiş, tercihini şiddetten ve baskıdan yana kullanmıştır.

-Dün devletin zulmünden, şiddetinden, baskısından şikayet edenler, bugün demokrasi ve özgürlük ortamını istismar ederek aynı yöntemlere kendileri tevessül ediyor. Bugün bölgede devletin değil örgütün şiddeti var, zulmü var, baskısı var.

-Bir tercih var, 'Ben devletimin yanındayım' veya 'terör örgütünün yanındayım'. Bu tercihi yapacağız. Öleceksek bir kere ölelim ama adam gibi ölelim. Bir köyde, bir kasabada, bir ilçede eğer teröristler halkın arasına karışarak rahatça hareket edebiliyorsa burada bölge insanı da üzerine düşeni yapmıyor demektir.

-Devletin ve hükümetin tercihini sonuna kadar kardeşlikten ve huzurdan yana kullandığını vurgulayan Erdoğan, çatışmaları devletin değil, 11 Temmuz'da yaptığı açıklamayla bölücü örgütünün başlattığını ifade etti. Erdoğan, bu süreçte, siyasetin imkanları ve diliyle hareket etmesi gerekenlerin ise örgütün şiddetten ve kandan yana olan tavrına teslim olduklarını belirterek, "Aksini iddia eden yalan söylemektedir.

-Devletin ve hükümetin, ne bölücü örgüte ne onun güdümündeki partiye ne de sözde aydın güruhuna karşı herhangi bir yükümlülüğü, herhangi bir borcu yoktur. Bunu o köşe yazarlarına, o aydın geçinenlere söylüyorum. Kariyeriniz ne olursa olsun, önünde birçok kariyeri olanlara da söylüyorum. Sizin kariyeriniz, sizin kalemlerinizden akan mürekkep kandır, benim için önemli olan şehidimin o ulaştığı makamdır.

-Milli Birlik ve Kardeşlik Projesiyle yolumuza şu anda devam ediyoruz. Bu mesele kesinlikle bir al-ver meselesi, bir taviz meselesi değildir. Bu bir demokrasi meselesidir, hak ve özgürlük meselesidir hatta hak ve batıl meselesidir, kalkınma meselesidir.