BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,92
ALTIN 2.437,65
HABER /  DÜNYA

Erdoğan Öcalan’la kendisi görüşsün

Hakkari’de bayramlaşma programına katılan BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, "Erdoğan kendisi Öcalan ile görüşsün. Çünkü bu sava...

Abone ol

Hakkari’de bayramlaşma programına katılan BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, "Erdoğan kendisi Öcalan ile görüşsün. Çünkü bu savaş ikisi arasında yapılacak görüşme sonrası son bulacak ve barış ancak bu şekilde sağlanacaktır" dedi.
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, BDP İl Başkanlığı’nda düzenlenen ve Hakkari Milletvekili Esat Canan ile Hakkari Belediye Başkanlığı, bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, partililer ve vatandaşların da hazır bulunduğu bayramlaşma programına katıldı. Burada Kürtçe bir konuşma yapan Geylani, “Erdoğan kendisi Öcalan ile görüşsün. Çünkü bu savaş ikisi arasında yapılacak görüşme sonrası son bulacak ve barış ancak bu şekilde sağlanacaktır. Kürt halkı barış bağını koparma noktasında değildir. Ancak bu bağ koparsa mahşer günü olur. O zaman kimin cennette kimin cehenneme gideceği belli olur. Şunu da belirtmek istiyorum, bizim AKP hükümetinden hiçbir beklentimiz yoktur. Bugüne kadar bütün isteklerimizi demokratik hakkımızı kullanarak aldık. Bundan sonraki haklarımızı da bu şekilde alacağız” ifadelerini kullandı.

"BİZİM EN BÜYÜK KUSURUMUZ"
Partideki bayramlaşmanın ardından BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, beraberindekilerle şehirden 30 kilometre uzaklıkta bulanan Ağaçdibi köyünü ziyaret etti. Köyün illeri gelenleri ile kalabalık bir vatandaş grubu tarafından karşılanan Geylani, “Umut ediyoruz ki bayramlar savaşların sonu barışların başlangıcı olsun. Burada hepinizin Kurban Bayramı’nı kutluyorum. İran’da diyorlar ki ‘Kürtlerle Farslılar kardeştir’, Türkiye’de ise ‘Türkler ile Kürtler kardeştir’ deniliyor. Bizim en büyük kusurumuz, birlik olmaktan geç kalmışlığımızdır” şeklinde konuştu.
(İHA)