BIST 10.026
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.430,98
HABER /  DÜNYA

83 yaşındaki pompacı kadın

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde 83 yaşındaki Zehra Düzgören sahibi olduğu benzinlikte 16 yıldır pompacılık yapıyor. <br/>36 yıl Almanya’da y...

Abone ol

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde 83 yaşındaki Zehra Düzgören sahibi olduğu benzinlikte 16 yıldır pompacılık yapıyor.
36 yıl Almanya’da yaşayan Zehra Düzgören, 59 yaşında emekli olarak Türkiye’ye döndü. Ayvacık ilçesine yerleşen Düzgören, yakınlarının ısrarı üzerine benzin istasyonu açtı. Düzgören, 16 yıldır tek başına işlettiği benzinlikte, tüm işleri de tek başına yapıyor. Düzgören’in benzinlikte pompacılık yaptığını görenler hayretlerini gizleyemiyor. Ayvacık ilçesine bağlı Bademli ve Kocaköy köyleri arasında bulunan akaryakıt istasyonunu işleten Zehra Düzgören, aynı zamanda istasyonda geceleri de kaldığını belirtti.
Düzgören, “36 yıl Almanya’da yaşadım. Oradan emekli olup Türkiye’ye geldik. Türkiye’ye geldikten sonra buraya yerleştim ve bu akaryakıt istasyonunu açtım. Hala da işletiyorum. 16 yıl önce açtığım bu akaryakıt istasyonu benim evim oldu. Bu istasyonun hem işletmecisiyim hem de pompacısı” dedi.
Çalışmanın yaşı olmadığını da ifade eden Düzgören, “Yaşın bir önemi olduğunu düşünmüyorum. 83 yaşında olmama rağmen işimi severek yapıyorum. Tamir gerektiren işleri bile tek başıma yapmaya çalışıyorum. Hayatımın sonuna kadar da çalışmaktan vazgeçeceğimi düşünmüyorum” dedi.
Akaryakıt istasyonuna yakıt almak için gelen İpek Güney, akaryakıt istasyonunda hem kadın bir çalışanın olması hem de sahibi olarak bu yaşta işini severek yapmasından dolayı Zehra Düzgöreni tebrik ederek, memnuniyetini kaydetti.
(İHA)