BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.436,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'ya telefonda ne dedi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tepki gösterdiği KKTC yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile telefonda ne konuştu? İşte Akıncı'nın o telefon görüşmesinden aktardıkları...

Abone ol

KKTC Cumhurbaşkanlığı için 26 Nisan Pazar günü yapılan seçim ile yeni Cumhurbaşkanı seçilen Mustafa Akıncı, "Yavru vatan değil, kardeş ülkeyiz" sözlerine "Ağzından çıkanı kulağı duymalı" diyerek  tepki gösteren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinin detaylarını aktardı.

AKINCI: 'ÇOCUKLAR BÜYÜMEK İSTER' DEDİM

Sert gelişen diyalogları sonrası telefon görüşmesinin de aynı atmosferde olacağı düşünüllmesine rağmen 'sohbet havasında bir görüşme' yaşadıklarını  belirten Akıncı, "Bazılarının beklediği gibi gerginlik yaşanmadı" dedi. Akıncı, "Sayın Erdoğan 'ana hiçbir zaman analığını bırakmak istemez' dedi. Ben de 'çocuklar büyümek ister' dedim" ifadelerini kullandı.

MAZBATASINI ALDI

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda yüzde 60,5 oy alarak KKTC'nin dördüncü cumhurbaşkanı seçilen Mustafa Akıncı, Lefkoşa Adliyesinde, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Şafak Öneri'den mazbatasını aldı.

ekran-resmi-2015-04-28-10.44.46.png 

Akıncı, Türkiye'ye ziyaret gerçekleştireceğini söyledi.

İŞTE AKINCI'NIN ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNDEN AKTARDIKLARI:

"Sayın Erdoğan, ben canlı yayındayken aramıştı. Ben henüz konuşmamın sonlarındayken. Telefonla da konuşmak, tebrik etmek istedi. Hoş sohbet havasında konuştuk. Bazılarının beklediği gibi gerginlik yaşanmadı. Sayın Erdoğan 'ana hiçbir zaman analığını bırakmak istemez' dedi. Ben de 'çocuklar büyümek ister' dedim. Böyle sohbet ettik. Bu çocuğun genç olma ve kendi ayakları üzerinde durmaya ihtiyacı var. Bunları gülerek, sohbet havasında konuştuk. Erdoğan, 'herhalde ilk ziyaretinizi Türkiye'ye yaparsınız' dedi. Ben de 'davet olursa memnuniyetle' dedim. Azerbaycan'a, KKTC'ye davet beklemeden geldiklerini, ilk resmi ziyaretlerini bu ülkelere yaptıklarını söyledi. 'Bu geleneği bozmazsın herhalde' dedi. Bozmak diye bir şey yok. Mazbatamızı aldıktan sonra elbette Türkiye'ye ilk fırsatta ziyaretimizi gerçekleştireceğiz."