BIST 9.932
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.448,28
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan kızdı kaymakam cezayı kesti

Erdoğan'ın sigara içildiği için tepki gösterdiği kafeye, kaymakamlık en üst sınırdan ceza kesti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sigara içildiği için tepki gösterdiği kafeye, Esenler Kaymakamlığı tarafından en üst sınırdan ceza kesildi. Kaymakam Yüksel Ünal, üst sınırdan kesilen ceza için "Takdir hakkımı kullandım" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün, sigara içildiği için tepki gösterdiği kafeye 6 bin TL ceza kesildi. Kafenin sahibi Deniz Ayvaz, daha öncede bir cezaları olduğu için kesilen cezanın yüksek olduğunu ifade etti. 

"TAKDİR HAKKIMIZI KULLANDIK" 

Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, söz konusu işyerine bu yılın başında da bir ceza kesildiğini ifade ederek "Dün de ikinci kez yaşandı. Konu kamuoyuna mal oldu. Cumhurbaşkanı gördü. Televizyonlar çekti. Ceza kesme yetkimiz bin 200 lira ile 6 bin TL arasında. Burada takdir hakkımızı kullandık. Bu hakkı da ben, üst sınırdan ceza kestirerek kullandım. Eğer bir yıl içinde üçüncü kez sigara içilmiş olsaydı kapatma cezası verirdik. Burda da süre 10 gün ile 30 gün arasında değişiyor. Böyle bir durumda kapatma cezasını da üst sınır olan 30 günden verirdim" dedi.

ceza-tutanagi.jpg 

OLAY DÜN YAŞANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Esenler’de katıldığı tören sonrası kısa bir süre ilçede beraberindekiler ile yürüdü. Erdoğan ve beraberindeki kalabalık, Davutpaşa Caddesi’ne geldiklerinde kısa bir duraklama yaşandı. Bu sırada Erdoğan, ‘Esenler Samsi Cafe’ isimli mekânın ikinci katında bulunan kişilere yönelik “Cezai müeyyidesi var” dedi ardından, hemen yanında bulunan Esenler Belediye Başkanı Teyfik Göksu’ya, “Zabıtalarınızı hemen gönderin” diyerek ceza kesilmesini istedi.