BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kürtler Kobani'de o tepeye göz dikti!

Kobani'deki stratejik Miştenur Tepesi için YPG ve Peşmerge ilerleyişi sürüyor. Kürt güçleri tepeye 400 metre ilerledi...

Abone ol

IŞİD’in Kobani’nin doğusundaki saldırıları sürerken Peşmerge Güçleri ve YPG savaşçıları sert karşılık vererek, Miştenur Tepesi’ne doğru yaklaşık 400 metre ilerledi.
 
Rûdaw’a konuşan Kobani’deki Peşmerge Güçleri Genel Komutanı Abdulkahar Mecid, “Peşmerge ve YPG, IŞİD’in elindeki mahalleleri kurtarmak için ilerliyor” dedi. Abdulkahar Mecid, çatışmalarda peşmerge ve YPG’nin herhangi bir kaybının olmadığını ve bir mevzide 5 IŞİD’linin cesedine rastladıklarını  belirtti.
 
ABD savaş uçakları da bugün Kobani ve çevresine 5 hava saldırısı düzenledi.
 
Kobani-Suruç sınırında bulunan muhabirimiz, Kobani’de çatışmaların sürdüğünü, peşmerge, YPG ve ÖSO’nun ilerlediğini ve bazı binaları ele geçirdiğini bildirdi. Saat 03.00’ten bu yana çatışmaların kesilmediğini bildiren Rûdaw muhabiri, Kürt güçlerinin herhangi bir kaybı olmadığını aktardı.

KOALİSYON KOBANİ'DE 4 KEZ VURDU

ABD ve koalisyon güçleri, Irak ve Suriye'deki IŞİD hedeflerine 14 yeni hava saldırısı düzenledi. Suriye'de Kobani civarında düzenlenen 4 hava saldırısında, IŞİD’in muharebe pozisyonu hedef alındı, küçük 1 birimi ve 2 binası yıkıldı. Deyru’z Zor yakınlarındaki saldırıda ise örgütün binasına hasar verildi.