BIST 10.046
DOLAR 32,32
EURO 34,64
ALTIN 2.408,10
HABER /  GÜNCEL

Ülker, İngiliz bisküvi firması United Biscuits'i satın aldı

Ülker markasını bünyesinde barındıran Yıldız Holding, İngiltere'nin köklü bisküvi firması United Biscuits'i satın aldı. Satış bedelinin 2 milyar sterlin olduğu belirtiliyor.

Abone ol

Türkiye'nin bisküvi devi Ülker'i de bünyesinde bulunduran Yıldız Holding, İngiltere'nin en büyük bisküvi şirketlerinden United Biscuits'i satın aldı. McVitie's, Jaffa Cakes and Penguin gibi markaların sahibi İngiliz firmanın 2 milyar sterlin (yaklaşık 3 milyar dolar) karşılığında satıldığı belirtiliyor.

İngiltere merkezli United Biscuits, özel sermaye fonları Blackstone Group LP ve PAI Partners tarafından satışa çıkarılmıştı.

Firmanın, 4 bin 600'ü İngiltere'de olmak üzere 7 bin 100 çalışanı var.

Yıldız Holding, dünyanın önde gelen çikolata markalarından Godiva ve ABD'nin DeMet's adlı köklü şekerleme firmasını da bünyesinde bulunduruyor.

Amerikan Kellogg's firmasının da United Biscuits için teklif verdiği düşünülüyor.

Yıldız Holding açıklamasında, "United Biscuits'in lider konumda olduğu İngiltere'nin yanı sıra, Afrika ülkeleri ve Hindistan ile Fransa, Belçika ve Hollanda gibi Avrupa ülkelerindeki pazar payını artırma fırsatı elde edeceklerini" duyurdu.

United Biscuits'in açıklamasında satış bedeliyle ilgili bir açıklama yapılmadı; fakat bazı kaynaklara göre satış için 2 milyar sterline anlaşıldı.

Açıklamada, "Her iki şirketin birbirini tamamlayacak ürün ve pazar yapısı, hem United Biscuits'i hem de Ülker'i uluslararası piyasalarda daha başarılı kılacak nitelikte" dendi.

Blackstone'un Avrupa başkanı Lionel Assant, "United Biscuits iyi bir firma ve bizim için mükemmel bir yatırım oldu. Yıldız, bu firma için iyi bir yuva ve United Biscuits'in uluslararası piyasalarda büyüme heveslerini karşılayacak" dedi.