BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.434,91
HABER /  GÜNCEL

Dachau Toplama Kampı'nın kapısı çalındı

Naziler'in en az Auschwitz kadar kötü şöhretli toplama kamplarından Dachau'da, üzerinde "Arbeit Macht Frei- Çalışmak Özgürleştirir" yazan demir giriş kapısı çalındı. Beş yıl önce Auschwitz'de de benzer bir soygun olmuştu.

Abone ol

Naziler'in en az Auschwitz kadar kötü şöhretli toplama kamplarından biri olan Dachau'daki demir giriş kapısı çalındı. Kapıda Naziler'in ünlü sloganı "Arbeit Macht Frei- Çalışmak Özgürleştirir" yazıyordu.

Polis, Münih yakınlarında bulunan toplama kampındaki soygunun dün gece geç saatlerde yapıldığını belirtti.

Özel bir güvenlik şirketinin koruduğu eski toplama kampında, güvenlik kameraları yok. .

Ancak yetkililer soygunun ardından bu durumun değiştirilebileceğini söyledi.

Yahudi kuruluşları soygunu kınarken, Yad Vashem adlı kuruluş " İşaretin çalınmasının ardında kimin oldugunu bilmesek de, böylesine sembolik bir objenin çalınmasını soykırım kurbanlarının anısına bir hakaret olarak goruyoruz." açıklamasını yaptı.

Naziler'in ilk toplama kampı

1933'te kurulan Dachau, Naziler yönetiminin ilk toplama kampıydı.

Başta siyasi mahkumların tutulduğu Dachau'da, Amerikan ordusu tarafindan 1945'te ele geçirene dek 200 bin kişi tutuldu ve bunların 40 binden fazlası öldü. .

Polonya'daki Auschwitz kampında da beş yıl önce giriş kapısındaki "Çalışmak Özgürleştirir" yazılı tabela çalınmıştı. Büyük yankı uyandıran bu soygunun ardından tabela üç parçaya bölünmüş halde bulunmuştu.