BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,19
ALTIN 2.245,88
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan, Kahraman arasında sürpriz görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile görüştü. Görüşmede 20 Kasım'da yapılacak Meclis Başkanlığı seçimi ele alındı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ı kabul etti. Edinilen bilgiye göre, görüşmede 12 Kasım'da başlayacak adaylık süreci ve 20 Kasım'da yapılacak Meclis Başkanlığı seçimi konusu ele alındı.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın 2 yıllık görev süresi sona eriyor. 20 Kasım'da yeni Meclis Başkanı'nın belirlenmesi için seçim yapılacak. Adaylık için süreç 12 Kasım'da başlayacak ve 5 gün sürecek. AK Parti adayını henüz belirlemedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hafta başında yapılan Merkez Yürütme Kurulu'nda İsmail Kahraman ile ilgili kararı, Kahraman'ın kendisine bıraktığını dile getirmiş, Kahraman'ın aday olmaması halinde ise Meclis Başkanlığı için parti kurullarının görüşlerini alarak adım atacağı belirtilmişti.

MİLLETVEKİLLERİYLE DE GÖRÜŞECEK

Erdoğan yarın da partisinin milletvekilleriyle gruplar halinde görüşmeler yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantılarda, Meclis Başkanlığı ve AK Parti grup yönetimi ile ilgili görüşleri alması bekleniyor.

2 NUMARALI KOLTUK İÇİN İSMİ GEÇEN ADAYLAR

Kahraman'ın yeniden Meclis Başkanlığı'na aday gösterilmesi için ismi ön plandaydı ancak sonrasında AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve eski TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'nun isimleri gündeme geldi.