BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,95
ALTIN 2.447,53
HABER /  DÜNYA

Erdoğan Fortum’da

Başbakan Erdoğan, İskandinavya gezisinin ikinci ayağı olan İsveç’in başkenti Stockholm’de enerji şirketi Fortum’u ziyaret etti.<br/>Başbakan...

Abone ol

Başbakan Erdoğan, İskandinavya gezisinin ikinci ayağı olan İsveç’in başkenti Stockholm’de enerji şirketi Fortum’u ziyaret etti.
Başbakan Erdoğan’a, şirketin genel merkezini ziyareti sırasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Ekonomi Başdanışmanı Yiğit Bulut eşlik etti. Fortum CEO’su Anders Egelrud ziyaret sırasında Başbakan Erdoğan ve beraberindeki heyete şirketin sürdürülebilir ve çevreci enerji konusundaki faaliyetleri hakkında özet bilgi verdi.
Daha sonra yeşil enerji üreten tesislerde kullanılan farklı yakıt türlerini inceleyen Başbakan Erdoğan, kömürün yerini alan sıkıştırılmış formda yakıt çeşitleri hakkında brifing aldı. Erdoğan ve heyete daha sonra deniz suyundaki enerjiden yararlanmak üzere hazırlanan proje ve enerjiye dönüştürülmek üzere sıkıştırılmış hale getirilen atık maddeler hakkında bilgi verildi.
Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler ardından Fortum’un İskandinavya ülkelerindeki çeşitli santrallerin yönetildiği kumanda merkezini gezdi. Burada Erdoğan’a büyük ekranlardan eş zamanlı olarak uygulamalı örnekler gösterildi.
(İHA)