BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,50
HABER /  DÜNYA

Başbakan’a Angry Erdoğan dedi

"Angry Birds" oyununun geliştirici şirketini ziyaret eden Başbakan Erdoğan için "Angry Erdoğan" benzetmesi yapan MHP Grup Başkanvekili O...

Abone ol

"Angry Birds" oyununun geliştirici şirketini ziyaret eden Başbakan Erdoğan için "Angry Erdoğan" benzetmesi yapan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Niyeti, fitilini ateşlediği bu öğrenci evleri tartışmasıyla değer tartışması üreterek bu çatışmanın oluşturduğu huzursuzluk üzerinden oy devşirmek" dedi.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısına, “Diyarbakır’da ne mutlu Türk’üm diyene’ sözünün yer aldığı tabela maalesef Valilik tarafından kaldırıldı. PKK’nın bir dayatmasına Erdoğan boyun eğmiştir. Türk milletine karşı saldırı, düşmanlık AK Parti tarafından devlet eliyle sürdürülmeye devam etmektedir” diyerek başlayan Oktay Vural, Diyarbakır’ın PKK’nın egemenliğine mi terk edildiğinin sorulduğunu belirtti. Türk vatandaşına karşı nefret suçunun AK Parti’nin talimatıyla devleti yönetenler tarafından işlendiğini savunan Vural, “Ziya Gökalp’ın Cahit Sıtkı Tarancı’nın iradesini de mi ortadan kaldıracaksınız? Milli kimliğimiz saldırı altındadır. Türk milletinden rahatsız olanlar yakında Türkiye milleti iradesini anayasadan çıkartmak için zaman kollamaktalar. Türkiye bu zihniyet tarafından fiilen bölünmekte ve sosyal mesafe giderek açılmakta, Türk milleti milli kimliği dışlanarak düşmanlık besleyecek ırkçılık Erdoğan ve AK Parti hükümeti tarafından yönetilmektedir” diye konuştu.

AHMET KAYA ELEŞTİRİSİ
Ahmet Kaya’ya ödül verilmesini eleştiren Oktay Vural, saldırının Türk tarihine, ortak kimliğe, egemenliğe yönelik olduğunu savunarak, “Bu saldırıyı AK Parti elinde bulunduğu güç ile Türk milletine dayatmaktadır. Hüseyin Çelik, ‘daha önce yapılan bir şey ömür boyu kalmak zorunda mı?” diye söyleyebilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve onun Türk milleti ibaresi ve kurucu sahibi olan Türk milleti ibaresi ve Mustafa Kemal ibaresi bu millet yaşadıkça devam edecektir. Hüseyin Çelik’e diyorum ki, evet Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır, egemenlik Türk milletinin olacaktır. Atatürk’ün siluetini T.C. ibaresini kaldırarak bu ülkeye vurulan Türk damgasını, Atatürk’ün manevi şahsiyetini yok etmeyi düşünüyorsanız bunun ne kadar büyük yanılgı olduğunu göreceksiniz” şeklinde konuştu.
“Bu milletin adıyla, tarihiyle oynamayın” diyen Vural, Cumhurbaşkanı’nın Selçuklu kartalını, T.C ibaresini çıkarttığını söyleyerek, “Cumhurbaşkanı forsunu da mı değiştireceksin? Bu forsun iradesini ve ruhunu ortadan kaldıracak mısınız?” dedi.

ÖĞRENCİ EVLERİ TARTIŞMASI
Öğrenci evleri konusunda Başbakan Erdoğan’ın Neron gibi fitili ateşlediğini söyleyen Vural, “Angry Erdoğan. Başbakan muhabire soruyor, ‘talimatla mı soruyorsun.’ Sen kendini ne zannediyorsun? Niyeti, fitilini ateşlediği bu öğrenci evleri tartışmasıyla değer tartışması üreterek bu çatışmanın oluşturduğu huzursuzluk üzerinden oy devşirmek. Gezi Parkı ekseninde başlattığı derin operasyon, gençler üzerinde başlattığı derin operasyon devam ediyor. Bu ortaya atılan iddialarla ilgili rahatsızlıklar olabilir, iktidar zaten bu rahatsızlıkları çözmek için ruhsat almıştır, çözüm üretmek yerine bağırıp çağırıyor. Yurt bulamıyorsun, öğrenciler evlerde kalıyor, sonra sorun çıkartıyorsun. Yurt bul kardeşim, yurt yap o zaman. Başbakan’ın açıklamaları ve İçişleri Bakanı’nın açıklamalarının birbiri ile alakası yok. Herkes birbirini yalanlıyor, herkes birbirine rol yapıyor. Başbakan bir taş attı hepsi çıkartmaya çalışıyor, 40’a erdiler mi bilmiyorum. Kızlı erkekli evde kalmanın sakıncalı olduğunu ifade ediyor ve bu konuda damdan düştüğünü ifade ediyor. İçişleri Bakanı terörle mücadele önceliğiyle baktıklarını söylüyor. Devletin imkanları elinizde böyle bir şey varsa yasal çerçevede işlemlerini yaparsınız. Bunu siyasi bir tartışma haline getirip toplumu ayrıştırmak bu milletin değerlerine aykırıdır. Bundan sonraki süreçte öğrencilere ev verecekler ne düşünecek? Başbakan’ın amacı sorunu çözmek değil, sorun üzerinden siyaset üretmek. Bu gençliğin bu şekilde yaygın bir problemle karşı karşıya olduğunu düşünüyorsanız, bu kuşak 11 yıldır sizin döneminizde yaşadılar, kendilerini bildiler bileli AK Parti dönemindeler. Bu tablo sizin milli ve manevi değerleri yozlaştıran politikanızdan kaynaklanıyor. Bu tablo senin eserin. Siz 800 kişilik gemilerde kızlı erkekli 10 gün, 15 gün dolaştırmadınız mı, bunlar bir arada kalmadılar mı? Böyle bir şeyin toplumun tamamına atfedilmesini doğru bulmuyoruz” ifadelerini kullandı.
“Öğrenci evleri tartışmasının kıdem tazminatını ortadan kaldırılmasını öngören bir tasarının gündemden düşmesi sağlamak için çıkartıldığı” şeklinde bir soruya cevap veren Vural, “MHP olarak çalışanların emeğini ortadan kaldıran hiçbir girişimin yanında olmamız mümkün değildir. MHP olarak işçinin alın terinin soğumadan emeğinin karşılığını verin diyen bir anlayış içindeyiz. Bunun bir sis bombası tartışması olduğu gayet açık, çünkü kimse yolunu bulamıyor. Flu bir tartışmadır. Toplumumuzun ahlak değerlerini rencide edecek boyuta gelmemesi gerektiğini düşünüyorum” açıklamasını yaptı.
(İHA)