BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.441,04
HABER /  DÜNYA

Ümitle beklenen protokol imzalandı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Bugünden sonra ya da bu protokolün uygulanmasından sonra ‘kemik iliği vericisi olacak mısınız’ sorusu sor...

Abone ol

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Bugünden sonra ya da bu protokolün uygulanmasından sonra ‘kemik iliği vericisi olacak mısınız’ sorusu sorulacak. Yüzde 100 olumlu cevap alınacaktır” dedi.
Sağlık Bakanlığı ile Türk Kızılayı arasında gerçekleştirilecek ve Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKOK) Projesinin ilk adımı olan Uygun Gönüllü Vericilerin Belirlenmesi ve Örneklerin Alınması Protokolü Dedeman Otel’de düzenlenen törenle Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ve Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar tarafından imzaladı.
İmza töreninde konuşan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, “Türk Kızılayı bugün önemli bir başlangıcın protokolünü imzaladı. Bugünden sonra ya da bu protokolün uygulanmasından sonra ‘kemik iliği vericisi olacak mısınız’ sorusu sorulacak. Yüzde 100 olumlu cevap alınacaktır. Oluşturmak istediğimiz havuza önemli bir adım olacak. Gönüllü vericiler sayesinde doku yüklemesindeki banka veri tabanımız daha güçlü hale gelecek. İnanıyorum ki kemik iliği bekleyenler adına da Türkiye’de de dünya, standartlarına ulaşmada önemli bir adım olacak” dedi.
(İHA)