BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan: Ey Obama neden sesin çıkmıyor!

ABD'de öldürülen 3 Müslüman genç için ABD Başkanı Obama'ya seslenen Erdoğan "Ey Obama neden sesin çıkmıyor!" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de 3 Müslüman gencin öldürülmesine ilişkin, "Bir terörist, bir katil geliyor bu 3 kişiyi öldürüyor. Şimdi soruyorum, Sayın Obama niye susuyorsun" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. 

Erdoğan, "Adalet, huzur, güven, refah sadece belli ülkelerde yaşayan insanların hakkı değildir. Dünyamızda yaşayan 7 milyar insanın her biri de bu hakka, bu imkanlara sahip olmalıdır. Masum çocukların, kadınların, insanların kanı kirli siyasi hesaplar uğruna akmaya devam ettikçe, insanlığın vicdanı huzur bulmaz, bulmayacaktır" ifadesini kullandı.

Erdoğan, bugün dünyada terörizm konusundaki çifte standardın, giderek tüm insanlığı tehdit eder bir hal aldığını ve Türkiye olarak "iyi terörist-kötü terörist" ayrımı yapmadan, tüm insanlığın sesi, vicdanı olmaya çalıştıklarını belirtti.

OBAMA NİYE SUSUYORSUN?

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde 3 Müslüman gencin bir terörist tarafından öldürüldüğünü anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Amerikan yönetimi DEAŞ’a karşı, 'DEAŞ bir terör örgütü ne gerekiyorsa yapmamız lazım' diyor. Ben Amerikan yönetimine sesleniyorum; DEAŞ konusunda konuşuyorsun, onun için elinden gelen her şeyi yapmaya çalıştığını söylüyorsun. Peki DEAŞ bir terör örgütü olarak ortada da bu 3 tane, annesi, babası Amerikan vatandaşı, Amerika'da doktorluk görevi yapan bu aile, bu çocuklar diş hekimliği tahsili görüyor, kardeşlerden bir tanesi mimarlık tahsili görüyor... Hiçbir günahları yok. Bir serseri geliyor, bir terörist, bir cani, bir katil geliyor bu 3 kişiyi öldürüyor. Şimdi ben soruyorum, Sayın Obama niye susuyorsun, Biden niye susuyorsun, Kerry niye susuyorsun? Ama Türkiye ile ilgili sana 80 tane kiralık kişi buluyorlar, bir mektup gönderiyorlar, Türkiye'nin aleyhine kalkıp orada kampanya yürütüyorsunuz. Bakın burada bir dışişlerinde, özellikle akademik çalışmayı yürütenler; istikbale çok farklı bakmalısınız, iradenizi kimseye kiralık vermemelisin, bu irade sizin olmalı. İradenizi sadece hak, hakkaniyet, adalet, özgürlük, bunların çerçevesi içinde değerlendirmelisin."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, artık dünyanın sadece Batı'dan ibaret, tek merkezli bir yer olmadığının, Doğusuyla, Kuzeyiyle, Güneyiyle çok merkezli bir yapıya dönüştüğünün herkes tarafından kabul edilmesi gerektiğini dile getirerek, bu durumun sadece siyasi olarak değil, ekonomik ve ticari olarak da böyle kabullenilmesinin önemli olduğunu söyledi.

ABD'NİN DEAŞ HAKKINDA SÖYLEYECEK SÖZÜ DE OLMAZ

Erdoğan, "Ben hala Sayın Obama’nın da Yardımcısı Biden, Kerry’nin de bu 3 tane mazlum, masum insanın öldürülmesinde takibini, sesini bekliyorum. Bu kişiyi lanetliyorum, bu bir vahşettir ama aynı şeyi de yönetimden bekliyorum, bunun süratle bulunması gerekir, eğer bulmuyorsa o zaman Amerikan yönetiminin DEAŞ hakkında söyleyecek sözü de olmaz" dedi.

MEKSİKA İLE VİZELER KALKACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Meksika Cumhurbaşkanı ile ortak düzenlenen basın toplantısında, vize müjdesi de verdi. Erdoğan "Daha önce 2 kez başbakan olarak buraya gelmiştim, bu üçüncü ziyaretim. 2 ülke ilişkilerini en geniş manada ele alma fırsatı bulduk. Burada 3 anlaşma yaptık. Ortak deklarasyonu imzaladık. 12 yıl önce aramızdaki ticaret hacmi çok komikti, 1,2 milyon dolardan, 100 kat arttırdık. 2018 yılını gelin her iki ülke olarak kültür turizm yılı olarak ilan edelim, vatandaşlarımızın rahat geliş gidişlerini sağlayalım. Karşılıklı vizeleri kaldıralım teklifi yaptık. Bir an önce THY'nin de buraya gelmesi için yetkili arkadaşlarımız çalışmaları yürütecek. 24-25 Nisan'da Çanakkale'ye davet ettim, kendileri katılamasa da en düzeyde katılım sağlayacaklarını söylediler." dedi.