BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.410,95
HABER /  GÜNCEL

Müslüman öğrencilerin cenazesine binlerce kişi katıldı

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde öldürülen üç Müslüman öğrencinin cenaze törenine binlerce kişi katıldı. Öğrencilerden ikisinin babası Muhammed Ebu-Salha, çocuklarının nefret suçu kurbanı olduğunu ve acısının tarif edilemeyeceğini söyledi.

Abone ol

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde öldürülen üç Müslüman öğrencinin cenaze törenine binlerce kişi katıldı.

Deah Barakat, eşi Yusor Muhammd Ebu-Salha ve baldızı Razan Muhammad Ebu-Salha

Öğrencilerden ikisinin babası Muhammed Ebu-Salha, çocuklarının nefret suçu kurbanı olduğunu ve acısının tarif edilemeyeceğini söyledi.

46 yaşındaki Craig Stephen Hicks üç kişiyi öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alındı

Salha'nın iki kızı 21 yaşındaki Yusor Muhammed Ebu-Salha ve 19 yaşındaki Razan Muhammed Ebu-Salha ile 23 yaşındaki damadı Deah Shaddy Barakat, Salı günü öğleden sonra Chapel Hill'deki dairelerinde vurularak öldürüldü.

Öğrencilerin polise teslim olan Craig Hicks adlı komşusu hakkında cinayetten dava açıldı.

Polis, ilk bulgulara göre bir park yeri kavgasının olduğunu ancak cinayetlerin arkasında dinsel nefret olup olmadığının araştırıldığını açıkladı.

BBC muhabiri Rajini Vaidyanathan cenaze törenine katılanların, cinayetlerin temelinde park kavgasından daha öte bir şey olduğuna inandıklarını aktarıyor.

Polise göre öğrencilerin okulu olan Kuzey Carolina Eyalet Üniversitesi'ndeki törene 5,500 kişi katıldı. Öğrenciler daha sonra Raleigh'deki bir mezarlıkta toprağa verildi.