BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.437,03
HABER /  GÜNCEL

Engelsizler için bilet umudu

Organizatörler, devam etmekte olan olimpiyat oyunlarının Engelli Olimpiyatları'ndaki bilet talebine yansıyacağını umuyor.

Abone ol

Olimpiyat heyecanının İngiltere’yi sardığı şu günlerde her gün ortalama iki buçuk milyon kişi 2012 Londra’nın internet sitesine giriş yapıyor.

Deyim yerindeyse herkes bilet peşinde.

Peki bu, 29 Ağustos’ta başlayacak olan Engelli Olimpiyatları için ilgiyi de beraberinde getirecek mi?

Organizatörler, bu konuda iyimser ve Londra’daki Engelli Olimpiyatları biletlerinin tamamen tükendiği oyun olarak tarihe geçeceğini umuyor.

Bisiklet ve tekerlekli sandalye tenis karşılaşmaları için biletler şimdiden satıldı; ancak atletizmin de aralarında bulunduğu yarışmalar hala bilet bulunabiliyor.

Organizasyon komitesi Locoq, Engelli Olimpiyatları için 1 milyon 400 bin bilet satıldığını, bunun haziran ayından bu yana 200 bin bilet satıldığı anlamına geldiğini, geride hala 900 bin bilet olduğunu söylüyor.

Organizasyon komitesi günlük bilet satışları hakkında bilgi vermezken Uluslararası Engelli Olimpiyatları Komitesi, ilginin zirve yaptığını, bunda İngiltere takımının olimpiyat oyunlarındaki performansının etkili olduğunu belirtti.

Londra’da yaşayan Charles Ivens, BBC'ye yaptığı açıklamada, halen süren olimpiyat oyularına bilet bulmakta sıkıntı çekenlerin engelli olimpiyatlarına yöneldiğini söylüyor.

Ivens "Ortada olmayan biletlerin yarattığı hayal kırıklığı sonrasında Engelli Olimpiyatları için bilet bakmaya başladık. Final karşılaşmalarının yapılacağı stat için biletleri 30 sterlin tutarında. Dört gözle bekliyorum oyunların başlamasını" diyor.

İskoç yüzme sporseveri Stefan Hoggan, biletlerini cuma günü almış; o da James Anderson'un altıncı engelli olimpiyat yarışındaki mücadelesini izlemek istiyor.

Hoggan, "Biletleri aldım, şimdi bekliyorum" diyor.

İngiltere faktörü

Engelli Olimpiyatı Komitesinden Vraig Spence, internet sitelerine ve sosyal medya sayfalarına olan ilginin, oyunların 27 Temmuz da açılmasından bu yana yüzde 25 ile 200 oranında arttığını söylüyor.

Spence "İnsanlar, dolu haldeki statları ve güzel ortamları görünce Londra'daki oyunların bir parçası olmak istiyorlar" diyor.

"İngiltere takımının performansını izleyenlerin aldığı tadı; hangi spor dalı olursa olsun altın madalya kazanılmasının sevincini gördüklerinde etkilendiler bundan ve Engelli Olimpiyat Oyunları’nda İngiltere’nin yeni başarılarına tanıklık edeceğiz gibi geliyor bana"

"Geleneksel olarak Olimpiyat Oyunları bittiğinde Engelli Olimpiyatları’na ilgide büyük bir artış olur ama Londra bunun bir adım ötesine geçerek Twitter ve Facebook gibi sitelerin de dahil olduğu dijital organizasyonun nimetlerinden yararlandı ve sesini daha iyi duyurdu.

Engelli Olimpiyat oyunlarının ilki 1960 yılında Roma'da yapıldı; Londra'da yapılacak olan 16'ncısı olacak; bütün bu oyunlarda biletler bazı durumlarda yaygın olarak bedava dağıtılıyordu.

Sydney, 1,6 milyon bilet satmıştı, 2004 Atina'da ise 850 bin bilet satıldı.

Pekin'deki oyunlarda ise neredeyse bedava olan biletler sayesinde 1,8 milyon bilet satıldı; organizasyon yetkilileri dev tesisleri doldurmak için 1,8 milyon bileti ücretsiz dağıttı.

Londra 2012'nin organizatörleri hesaplı bilet fiyatlarının geride kalan biletlerin satışını kolaylaştıracağını umuyor.

Biletlerin yüzde 75'si 20 sterlin ve daha aşağıdaki fiyatlardan satışa çıkarıldı; 6 Nisan'daki erkekler yüz metre finali için belirlenen bilet fiyatı ise 45 sterlin; bu, devam etmekte olan oyunlar için belirlenen bilet fiyatlarının en yükseğinden daha düşük bir fiyatı ifade ediyor.

İngiltere Engelli Olimpiyatlar Birliği başkanı Tim Hollingsworth, BBC'ye yaptığı açıklamada "Olimpiyatların başlamasından bu yana oyunların yarattığı heyecan ülkeye yayıldı ve bu sayede bilet satın almak için yapılan başvurularda artışa tanık olduk; bizi Facebook ve Twitter'da izleyenlerin sayısı da arttı" diyor.

"Bilet satışları, bugüne kadarki herhangi bir Engelli Olimpiyat Oyunları'ndakinden fazla olsa da statların ağzına kadar İngiliz taraftarlarla dolu olmasını istiyoruz."

"Spor karşılaşmalarının heyecan verici olacağını garanti edebilirim; İngiliz sporcular ülkeleri için canlarını dişlerine takacak"

Engelli Olimpiyat Oyunları Organizasyon Komitesi, potansiyel bilet alıcılarının gösterdiği ilginin, bugün koşan Güney Afrikalı atlet Oscar Pistorius'u gördükten sonra daha artacağını düşünüyor.

Güney Afrikalı atlet, engelsiz oyuncularla yarışan ilk olimpiyat sporcusu oldu.

Spence "İnsanlar engelli yarışmalarında da son derece seçkin sporcuların olacağını anlamaya başladı. Kimileri, engelsizlerle yarışan Oscar Pistorius'un engelli olimpiyatlarını rahatlıkla kazanacağını düşünüyor."

"Ancak Oscar Pistorius'un 100 metre şampiyonluğunu koruması için gerçekten çok iyi bir yarış çıkarması gerekecek; izlemesi müthiş olacak."