BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,06
ALTIN 2.326,32
HABER /  EKONOMİ

Damacana iddialarını böyle açıkladı

Karlık Mardan Su Yönetim Kurulu Sağlık Bakanlığı tarafaından yayımlanan listenin içinde yer almasının nedenini açıkladı.

Abone ol

Karlık Mardan Su Yönetim Kurulu, Sağlık Bakanlığı tarafından uygunsuzluk belirlenen damacana su markaları arasında yer almalarına, Isparta'da ürünü satan bir satış noktasındaki hatalı depolama şartları ve güneş ışınlarına maruz bırakılması yüzünden bakteri oluşumunun neden olduğunu bildirdi.

Karlık Mardan Su Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, su satış noktalarından alınarak yapılan incelemeler neticesinde uygunsuzluk tespit edilen damacana su markaları arasında Karlık Madran markasının da adının geçtiği hatırlatıldı.

Sağlık Bakanlığı yetkililerince tüm şehirlerdeki damacana su satan bayilerin mercek altına alındığı ve buradaki damacana suların incelenmek üzere laboratuvarlara götürüldüğü belirtildiği açıklamada, tüm Ege ve Akdeniz bölgesindeki satış noktalarından alınan Karlık Madran Su numunelerinin temiz çıkmasına rağmen, sadece Isparta'daki bir bayideki üründe uygunsuzluk bulunduğu kaydedildi.

ZAN ALTINDA BIRAKILDI

Bayinin hatasına rağmen markanın ve işletmenin zan altında kaldığı savunulan açıklamada, şöyle denildi:

''Isparta'da ürünümüzü satan bir satış noktasından alınan damacana suda, hatalı depolama şartları ve güneş ışınlarına maruz bırakıldığı için bakteriler oluşmuştur. Bu durum nedeniyle Karlık Madran Su markamız kamuoyuna yanlış şekilde aksettirilmiştir. Burada suçlu olan, hatalı depolama şartlarından dolayı satış noktası olmasına rağmen, 300 bayisi, yüze yakın çalışanı ve binlerce tüketicisi olan markamız zan altında bırakılmıştır.''

Açıklamada, Aydın İl Sağlık Müdürlüğünün her ay sularının denetimini yaptığı ve analizlerde suyun temiz çıktığı belirtilerek, ''Sularımız tamamen sağlığa uygundur. Tüketicilerimizin işletmemizde üretilen tüm ürünleri güvenle tüketebileceğini bildirmek isteriz. Oluşan telafisi zor maddi manevi tüm zararlarımızı ise hukuki yollardan arayacağımızı kamuoyuna duyururuz'' denildi.