BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

En başarılı başkan Aziz Kocaoğlu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Gençlik Konfederasyonu tarafından spor dalında, 2013 yılının 'En Başarılı Belediye Başkanı" seçildi.

Abone ol

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye Gençlik Konfederasyonu tarafından spor dalında, 2013 yılının 'En Başarılı Belediye Başkanı" seçildi.

Türkiye Gençlik Konfederasyonu Ankara'da gerçekleştirdiği yerel yönetimler zirvesinin ardından, topluma ve gençliğe hizmetlerinden dolayı Türkiye'nin en başarılı belediye başkanlarını belirledi. Yapılan değerlendirmede İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, spor dalında 2013 yılının "En Başarılı Belediye Başkanı" seçildi. Spora verdiği destekten nedeniyle Başkan Aziz Kocaoğlu'nun ödülü en çok hak eden belediye başkanı olduğunu belirten Türkiye Gençlik Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Önder Acar, "Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış olduğu dönemlerde başta İzmir olmak üzere Türk gençliğine büyük hizmetlerde bulunmuş ve özellikle spora büyük katkılar sağlamıştır. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2013 yılı spor dalında 'En Başarılı İl Belediye Başkanı' seçilmiştir" dedi.

7'den 77'ye herkese spor yaptırmak, tüm branşlara eşit önem vererek canlandırmak, tesisler inşa ederek halkın spora ilgisini sürekli yüksek tutmak, spor okulları açarak toplumun her kesimini kucaklamak hedefiyle hareket eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni açtığı branşlarla da yelpazesini her geçen gün genişletiyor. 37 branşta 5100 lisanslı sporcusuyla en fazla branşa ve sporcuya sahip spor kulübü olarak dikkatleri çeken İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, 2013 yılında başarılarıyla da kendinden söz ettirdi. Mavi-beyazlılar, 2013 yılında 132'si altın 400 madalya kazanırken, 1 Dünya, 4 Avrupa, 2 Akdeniz, 1 Balkan ve 14 Türkiye şampiyonluğu elde edip, 4 Türkiye rekorunun sahibi oldu.

Gençleri spora teşvik etmek amacıyla kente çok sayıda tesis kazandıran Büyükşehir Belediyesi, amatör spor kulüpleri ve okullara yaptığı malzeme desteğinin yanı sıra amatör sporculara ücretsiz sağlık taraması hizmeti sunuyor. Kentteki futbol kulüplerini unutmayan Büyükşehir Belediyesi, 2013 bütçesinden arttırılan parayla 4,5 milyon TL maddi yardımda bulundu.

Son olarak başarıyla uyguladığı "Süt Kuzusu" projesiyle 0-6 yaş arası 120 bin çocuğa haftada 4 litre ücretsiz süt dağıtan Büyükşehir Belediyesi, projenin kapsamını spor yapan çocukları da dahil ederek genişletiyor. Büyükşehir Belediyesi, "Spor Sütü" projesiyle spor okullarındaki çocuklara, müsabaka ve antrenman sonrası hücre ve kaslarının yenilenmesi için en önemli süre olan 10-15 dakika içinde süt tüketimini teşvik etmek amacıyla ücretsiz süt dağıtacak.