BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.247,24
HABER /  MAGAZİN

Elton John erkek arkadaşıyla resmen evleniyor

Dünyaca ünlü İngiliz şarkıcı Elton John, David Furnish ile bu hafta sonu evlenecek.

Abone ol

Dünyaca ünlü İngiliz şarkıcı Elton John, 2005 yılında "medeni ortaklık" yoluyla hayatını birleştirdiği David Furnish ile bu hafta sonu evlenecek.  

İngiliz basınında yer alan haberlere göre, 21 Aralık 2005'te "medeni ortaklık" adı altında eşcinsel çiftlerin hayatlarını birleştirebildiği uygulamaya dahil olan John ve Furnish'in, "medeni ortaklıklarının" 9'uncu yıldönümlerinde resmi olarak evlenecekleri bildirildi. 

Ünlü şarkıcı, İngiltere'de geçen mart ayında eşcinsel evliliğin resmi ve yasal olarak kabul edilmesinin ardından evleneceğini duyurmuştu.

ÇİFTİN YÜZÜKLERİNİ EVLAT EDİNDİKLERİ ÇOCUKLARI TAŞIYACAK

67 yaşındaki Elton John ve 52 yaşındaki David Furnish'in aile üyeleri ile David Beckham ve Elizabeth Hurley gibi ünlülerin davetli listesinde yer aldığı nikah töreninde, çiftin yüzüklerini evlat edindikleri çocuklarının taşıyacağı belirtildi. Nikah töreninin, İngiltere kraliyet ailesinin resmi konutunun da bulunduğu başkent Londra yakınlarındaki Windsor kasabasındaki evlerinde yapılması bekleniyor.

İngiltere'de ve Galler'de bu yıl çok sayıda eşcinsel çift evlendi. İngiltere'deki tüm siyasi partilerin desteklediği "eşcinsel evliliğin resmi olarak kabul edilmesini" öngören yasa tasarısı, geçen yıl temmuz ayında Kraliçe 2. Elizabeth tarafından onaylanmıştı. Yasanın onaylanmasıyla ülkede eşcinsel çiftler artık resmi törenlerin yanı sıra onay almaları durumunda dini törenlerle de evlenebiliyor. Ayrıca daha önce "medeni ortaklık" yoluyla hayatını birleştirmiş eşcinsel çiftler, bunu "evliliğe" çevirebiliyor.

İngiltere'de "medeni ortaklık" adı altında eşcinsel çiftler 2005 yılından bu yana hayatını birleştirebiliyordu. Ancak eşcinsel çiftler kiliselerde ve dini kurumlarda evlenemiyor ve "evli" olarak adlandırılmıyordu.