BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

Cemaat mi örgüt mü yoksa...

Sabah yazarı Mahmut Övür, Fethullah Gülen cemaatinin örgüt olup olmadığını yazdı.

Abone ol

Gülen hareketi cemaat mi örgüt mü? Son dönem sıkça sorulan soru 14 Aralık operasyonuyla birlikte yeniden gündemde.

Tartışmalara katılan Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür'e göre karşılarında "sivil toplum örgütü"nü çok çok aşan bir "örgüt" var.

Yazar, "Cemaat mi örgüt mü?" başlıklı bugünkü köşesinde konuyu kaleme alan yazar, cemaatin sorumlu tutulduğu Oda TV davasından yargılanan Nedim Şener'in açıklamalarını köşesine taşıyor.

POLİS VE YARGI GÜCÜ

"14 Aralık Operasyonu'na neden olan Nur talebeleri Tahşiyecilere tezgâh kuranlar da bunlar. Bu tezgâhı en çarpıcı biçimde gazeteci Nedim Şener, daha 17 Aralık darbe girişimi olmadan 16 Aralık 2014'te bir TV programında anlatıyor:
"6 Mart'ta bir ihbar mektubu yazılıyor. Mektupta, Hakan Altınay, Binnaz Toprak ve benim, Başbakan'ın oğluna suikast yapacağımız iddiası yer alıyor. Bu konuda bir işlem yapmıyorlar ama benim telefonlarımı dinleme kararı bu ihbar nedeniyle veriliyor. Sonra da tutukluyorlar."
Şener, operasyonun arkasındaki gücü de açık açık söylüyor: "Bizi tutuklayan cemaat; Başbakan'ın haberi yoktu."

Yazar, yazısına "karşımızda bir dini cemaati ya da kendi deyimleriyle bir "sivil toplum örgütü"nü çok çok aşan bir "örgüt" var" diye devam ediyor.

Övür'ün cemaati kızdıracak yazısı bununla sınırlı değildi elbette. Bu yapının kişi ve kurumları nasıl çökerttiğini Ebru Usta örneğiyle açıklıyor:

ÖNCE HEDEF SEÇİLİYOR SONRA DA...

"Bir süre önce Çorlu Sosyal Hizmetler Müdürü Ebru Usta'nın görevden alınmasını yazmıştım. Bütün olaylarda aynı yöntem izleniyor. Önce hedef seçiliyor, sonra medya yoluyla kampanya yürütülüyor, ardından isimsiz bir ihbar mektubuyla operasyon başlıyor.
Düşünün bir kurum müdürünün görevden alınmasında bile medya kullanılıyor. Ebru Usta, şöyle diyor: "Sanki ellerinde hazır bir yazılım program var. Sadece isimleri değiştirip uyguluyorlar."
Bu nasıl bir iş? Onlarca insanı yasadışı dinleyen, kasetlerle siyaseti dizayn eden, sahte belgeler düzenleyen, bomba ve silahları yerleştiren ve hükümeti devirmeye kalkan yapıya cemaat mi diyeceğiz yoksa örgüt mü?
Ayrıca, bugüne kadar hiçbir operasyonun cemaat gazeteleri yazmadan başlamamasına ne diyeceğiz?"