BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu'nu eller tetikte korudular

Libya'ya giden özel koruma ekibi eller tetikte Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve heyetinin etrafında kuş uçurmadı.

Abone ol

Libya'ya giden özel koruma ekibi eller tetikte Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve heyetinin etrafında kuş uçurmadı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!..

Dışişleri Bakanı ve beraberindeki heyeti koruyan polislerin kullandıkları silahlar da dikkat çekti. Koruma polisleri Belçika yapımı P90 marka silahlar kullanıyor.

Kurşun geçirmez yeleklere karşılı etkili olan bu silahları Türkiye'de önce Jandarma Genel Komutanlığı'nın personeli kullanıyordu. Daha sonra Başbakanlık korumalarına da bu silahlardan alındı.

KURŞUN GEÇİRMEZ YELEKLERE KARŞI ETKİLİ

Belçika yapımı P90, 1990 yılında kurşun geçirmez yeleklere karşı etkili olacak hafif makinalı bir silah olarak dizayn edildi.

P90'nın tam otomatik ve yarı-otomatik olarak iki atış seçeneği var. Oldukça kompakt bir silah. P90'ların tam doluyken ağırlığı 3 kilograma kadar yükseliyor. Şarjörü bir kullanımdan sonra atılıyor.

P90 kalabalıktaki hedefi vururken, yakınındaki kişilere zarar vermiyor. Gece görüş özelliği de olan silah; 5,7 kalibre, yarı otomatik ve 50 kurşun kapasiteli.

SOL ELLE KULLANIM KOLAYLIĞI

Silahın, özellikle hedefe tekli atış yapıldığında oldukça düşük bir geri tepmesi var. Silah, ergonomik dizaynı sayesinde hem sağ hem de sol elle rahatlıkla kullanılabiliyor.