BIST 10.265
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.396,39
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu ağzıyla kuş tutsa bile...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'belli çevrelerin' kendilerine yakıştırdığı sıfatlardan şikayetçi.

Abone ol

Oktay Sağlam
İNTERNETHABER.COM- Sıkıntılı günler geçiriyor Kemal Kılıçdaroğlu. Her hamlesi tartışılıyor. Ne değişim isteyenlere de ne muhaliflere yaranıyor. Göreve geldiğinden beri MYK tam dört kez değişti. CHP'nin belki de geldiği noktayı göstermesi açısından önemli bir gösterge aslında. Balçiçek Pamir'e yaptığı dünkü açıklamaların satır araları önemli işaretler veriyor.

BELLİ ÇEVRELER

Kendi ifadesiyle "Ağzınızla kuş tutsanız ben CHP'ye oy vermem" diyen güçlü bir çevre var. Kılıçdaroğlu dün akşam katıldığı bir programda belli çevrelerin ''din düşmanı'', belli çevrelerin ''ulusalcı'', belli çevrelerin ise ''solcu'' olarak gördüğünü söylüyor. Her üçüne de karşı çıksa da bir türlü inandırıcılık sorununu tam olarak aşamıyor her nedense.

"O" ÇEVRELER AK PARTİ'YE DE KARŞIYDI

Ancak CHP'nin kendisini anlatamamasında sadece "belli çevrelere" fatura etmek sorunu çözmüyor. Bahsedilen o kesimler bir dönem AK Parti ve Refah Partisi'ne karşı cephenin en ön saflarındaydı.Sonrasında sandıktan çıkan sonuç herkesin malumu. Erdoğan için "muhtar bile olamaz" denilmedi mi bu ülkede?

ÖN YARGILARI AŞMASI KOLAY DEĞİL

Baykal döneminin yol açtığı tahribatı silmek hiç kolay değil elbette. Her şeye "hayır" diyen iç karartan yıkıcı bir muhalefetin izleri Kılıçdaroğlu'nun sürekli karşısına çıkıyor. Bir seçimle ön yargıları aşamayacağını kendisi de söylüyor. 15 ayın büyük bölümünü "Baykal ve Sav'ın kurşunlarına" hedef olmamakla geçirdi.

15 AYDA 46 YÖNETİCİ

Son MYK'ya 9 yeni isim girdi. Tam 46 yönetici değiştirdi, istikrara hasret CHP'nin kronik sorunu Kılıçdaroğlu'nun hiç yakasından düşmedi.  Seçim sonrası "göreceli başarısızlıkla" parti içinde hesaplaşma kaçınılmazdı. Öyle de oldu. En göze batanı ise Gürsel Tekin'in pasifleştirilmesiydi. Muhaliflere "kelle vermeye" mecburdu bir bakıma.

PARTİ İÇİ MUHALEFETİN DERDİ BAŞKA

Her kriz sonrası gündeme hep MYK geldi ama ana politikalar sağlıklı bir şekilde tartışılamadı. Önceki üç MYK'nın da başında o bulunuyordu. Kararların altında onun da imzası var. CHP'nin onu zorlayacak isimlerin olmaması böylesi köklü bir parti adına düşündürücü. Muhaliflerin içerikten ziyade "koltuk odaklı siyaset" izlemesi, partiye gönül verenler adına talihsizlik iktidar adına ise büyük bir şans.

BİLİMSEL ÇALIŞMA

Saygın iktisat uzmanlarının "dudak büktüğü" seçim beyannamesine toz kondurmuyor. Kılıçdaroğlu bambaşka bir dünyada. CHP liderinin dün Habertürk'te yaptığı konuşmada "Bizim yayınlarımız kadar bilimsel çerçeve içine oturtulmuş yayınlar hiçbir partide olmamıştır" sözleriyle bildiğini okumaya devam ediyor.

SOMALİ

Kılıçdaroğlu'nun eleştiriler bir diğer görüşü de Somali üzerine. Yardım için sadece Kızılay'ı tanıyor, diğer kuruluşları es geçiyor. Dahası ünlü isimlerin götürülmesini de yadırgıyor, AK Parti'yi şov yapmakla niteliyor. Kamuoyunun dikkatini çekmek ve her kesimin duyarlılığını artırma amacı güdüldüğünü göremiyor.