BIST 9.916
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.438,01
HABER /  DÜNYA

Elektrik çarptı hayatı kurtuldu

Samsun’da 10 yaşındaki Mert Can Musullu’ya 1 yıl önce elektrik çarpması sonucu ailesi tarafından götürüldüğü hastanede kronik böbrek yetmezl...

Abone ol

Samsun’da 10 yaşındaki Mert Can Musullu’ya 1 yıl önce elektrik çarpması sonucu ailesi tarafından götürüldüğü hastanede kronik böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Mert Can, Sivas’ta intihar eden lise öğrencisinin nakledilen böbreği ile yeniden sağlığına kavuştu.
Sivas’ta babasının silahıyla intihar eden Buğra Tanrıverdi’nin böbreği, Samsun’da yaşayan 10 yaşındaki Mert Can Musullu’ya hayat verdi. 1 yıl önce gece lambasını fişe taktığı sırada elektrik akımına kapılan Mert Can, ailesi tarafından hastaneye kaldırıldı. Doktorlar tarafından yapılan teşhisle çocuklarında kronik böbrek yetmezliği olduğunu öğrenen aile yıkıldı. Bir yıldır organ bekleyen aile, böbreğin bulunmasıyla sevinç yaşadı. Sivas’ta intihar eden Atatürk Sağlık Meslek Lisesi 1. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Buğra Tanrıverdi’niun beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine alınan böbreği, yapılan analizler sonrası Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne getirildi. Böbrek, OMÜ Tıp Fakültesi Üroloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kamil Yakupoğlu tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonla Mert Can’a nakledildi.
Mert Can’ın durumu hakkında bilgi veren Doç. Dr. Kamil Yakupoğlu, "Böbrek yetmezliği gelişen bir hastaydı. Daha henüz diyaliz tedavisine başlamamıştık. Zamanı gelmişti ancak o sırada çıkan genç bir kadavra vericiden aldığımız böbrekle herhangi bir tedaviye gerek kalmaksızın erken dönemde nakil yaptık. Başarılı bir operasyon oldu. Şu anda sağlığı yerinde. Bir aksilik olmazsa birkaç güne kadar hastaneden taburcu etmeyi planlıyoruz" dedi.
Çocuklarında kronik böbrek yetmezliği olduğunu elektrik çarpması sonucu hastaneye götürdüklerinde öğrendiklerini ifade eden baba Erkan Musullu, "Elektrik çarpmasaydı bizim çocuğumuzun böyle bir hastalığı olduğunu bilemezdik. Elektrik çarpması bir vesile oldu. Çocuğumu elektrik çarpması sonucu acile götürdük. Acil de doğum hastanesine gönderdi. Doğum hastanesi böbreklerde problem olduğunu söyledi. Acilen bizi fakülteye sevk ettiler. Oradaki hocalarımız çocuğumuzda kronik böbrek yetmezliği olduğunu söyledi. İlaç tedavisi devam etti. Devam ederken bir de ameliyat oldu. İdrar kaçağı olduğunu söylediler, bunu da ameliyatla düzelttiler. Bir sürpriz gelişme oldu. Böbrek çıktı ve nakli yapıldı. Verenlere çok teşekkür ederim. Bizleri çok mutlu ettiler” diye konuştu.
(İHA)