BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,19
ALTIN 2.245,63
HABER /  DÜNYA

El Bab'ta ikinci bombalı saldırı!

El Bab'tan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Susyan kasabasındaki saldırının ardından bir saldırı da daha gerçekleşti.

Abone ol

El Bab'ın yaklaşık 7 kilometre uzağında bulunan Susyan kasabasında dün akşam saatlerinde günün ikinci bombalı saldırısı gerçekleşti. IŞİD'in üstlendiği ilk saldırıda 45 kişi ölmüştü. İkinci saldırıda ise 8 kişi hayatını kaybetti.

Suriye'de El Bab'ın yaklaşık 7 kilometre uzağında bulunan Susyan kasabasında dün ard arda iki bombalı saldırı düzenlendi. IŞİD'in üstlendiği ilk saldırıda 45 kişi ölmüştü. Saatler sonra yaşanan ikinci saldırıda ise 8 kişi hayatını kaybetti.

HEDEFTE SİVİLLER VAR

Saldırı yerinden gelen ilk patlamanın görüntüleri, hayatını kaybeden 45 kişiden çoğunun sivil olduğunu gösteriyor. Reuters, ölenlerin 35'inin sivil olduğunu açıkladı.

Bölgeden bildiren Al Jazeera muhabiri de hayatını kaybedenlerin çoğunun, çatışmalar nedeniyle terk ettikleri evlerine dönmek isteyen siviller olduğunu söylüyor.

YARALILAR KİLİS'E GETİRİLDİ

Saldırıda çok sayıda kişi de yaralandı. Doğan Haber Ajansı, bölgeden Kilis Devlet Hastanesi'ne en az 40 yaralının getirildiğini duyurdu.

Olayın meydana geldiği Susyan, ÖSO ve TSK'nın dün ele geçirdiği El Bâb'ın yaklaşık 7 kilometre uzağında bulunuyor.

Susyan, Kasım ayında TSK destekli ÖSO birlikleri tarafından IŞİD'den alınmıştı.