BIST 9.066
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.293,43
HABER /  GÜNCEL

Hac kura sorgulama Diyanet 2017 hac sonuçları

2017 yılı hac kura sonuçları sorgulama ekranı hac.diyanet.gov.tr sitesinde. Diyanet Hac kura çekilişi sonuçları saat 15.00'deki çekilişle belirlendi. Hac sonuclari sorgulama, asil ve yedek listeleri internethaber.com sitesinde.

Abone ol

2017 Hac kura sonuçları bugün yapılan çekilişle belirlendi. 1.8 milyon hacı adayının beklediği kura sonuçları sorgulama ekranı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından saat 23.00'da hizmete sunuldu. 2017 Diyanet hac kura çekilişi bugün saat 15.00'de yapıldı. Hac kura sonuçları sorgulama ekranına internethaber.com sitesi üzerinden aşağıdaki linke tıklayarak anında ulaşabilirsiniz.


Hac kura sonuçlarını TC numarası ile sorgulama yapabileceksiniz. Hac kura sonuçları asil ve yedek listesi de Diyanet tarafından ilan ediliyor. Hac kura sonuçları sorgulama ekrana hac.diyanet.gov.tr sitesinden hizmete sunuldu. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kutsal topraklara gidecek hacı adaylarını belirlemek için gerçekleştirilecek kura çekimi, Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonu'nda yapıldı. Saat 15.00'daki hac kura çekimi bilgisayar ortamında, basın ve kamuoyuna açık olarak gerçekleştirildi. Ha kura çekiminde hacı adayları, başvuru yapan 1 milyon 892 bin 724 kişi arasından belirlendi.

Kurada "Kesin Kayıt Hakkı" elde edenler, 27 Şubat-10 Mart tarihlerinde "Kesin Kayıt Yaptırabilir" belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kayıtlarını yaptırabilecek. Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, kura sırası gözetilerek 16-24 Mart arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

Hacca gitmek için müracaat eden şehit yakını, anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları ile gazilerin kendisi ve eşlerinin kayıtları ise 16-24 Mart'ta konaklama türüne ait hac ücretini yatırmaları şartıyla il müftülüklerinde yapılacak. Hacı adayları 31 Temmuz-26 Ağustos tarihlerinde hac yolculuğuna başlayacak ve 5 Eylül'den itibaren de dönüşe geçecek. Son hackafilesi ise 30 Eylül'de yurda dönecek. Diyanet İşleri Başkanlığı, hacı adaylarının yolculuk öncesi manen ve ruhen hazırlanması gerektiği bilinciyle, il ve ilçe müftülüklerinde nisan ayından son çıkış gününe kadar eğitim ve seminerler düzenleyecek.