BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.306,14
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

O firmaya 3 milyon lira ceza kesildi!

Çerkezköy'de fabrika atıklarını ilçenin kanalizasyonuna döken firma, MOBESE kameralarına takıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çevre kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle o firmaya 3 milyon lira para cezası kesti.

Abone ol

TEKİRDAĞ'da kimyasal fabrika atıklarını ilçe kanalizasyonuna döken firmaya 3 milyon lira para cezası kesildi. Koku nedeniyle öğrenciler maske takmak zorunda kalmış, keskin kokunun kaynağı günlerce bulanamamıştı.

Çerkezköy’ün Gaziosmanpaşa Mahallesi Beyazsu Sokak’ta 4 Şubat günü çevreye kötü kokular yayılmaya başladı. Bölgede inceleme yapan belediye ve GAZDAŞ ekipleri, alınan numuneleri kimyasal analize gönderdi.

TANKERLERLE ZEHİRLEMİŞLER

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çevredeki güvenlik kamerası görüntülerinden özel bir firmaya ait tekstil kimyasalları üreten bir fabrikaya ait tankerlerin atıklarının, arıtma tesisine değil bölgeden geçen kanalizasyon hattına rögar kapaklarını açarak döktüğünü belirledi. 

3 MİLYON LİRA CEZA KESİLDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, olayla ilgili yürüttüğü soruşturmanın ardından atıkların kontrolünü yapmadığı gerekçesiyle o fabrikaya 3 milyon TL, atığı tanker ile kanalizasyona boşaltan firmaya ise 212 bin lira para cezası uyguladı. Daha önce atığı boşaltan tanker sürücüleri M.K., ile U.F., gözaltına alınmış ve sevk edildiği adliyede serbest bırakılmıştı.