BIST 9.933
DOLAR 32,47
EURO 34,75
ALTIN 2.441,87
HABER /  POLİTİKA

DP Genel Başkan'ından açıklama!

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek Rauf Denktaş'ı ziyaret etti.

Abone ol

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında 13 askerin şehit edilmesi, 7 askerin de yaralanması ile ilgili olarak, ''bu gidişin sonu felakettir'' dedi ve BDP'nin kapatılması gerektiğini savundu.

DP Genel Başkanı Zeybek, KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'nde ziyaret etti. Hastaneden ayrılırken açıklama yapan Zeybek, Denktaş uyuduğu için camdan baktıklarını, kendisinin iyileşmesi için dua ettiklerini söyledi.

Rauf Denktaş'ı son yüzyılın en büyük liderlerinden biri olarak gördüklerini dile getiren Zeybek, ''KKTC diye bir cumhuriyet varsa büyük bir nimettir bunu bilmek lazım. Türk dünyasında dolaşırken bana şöyle dendi 'eğer siz en yakın kardeşleriniz olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni koruyamazsanız buralarda onurunuz kalmaz.' Bu bakımdan da çok önemli. Bugün varsa böyle bir cumhuriyet, biz bunu Rauf Denktaş'a borçluyuz'' diye konuştu.

Zeybek, Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında dün 13 askerin şehit edildiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

''Bugün adına ne denirse densin; milletvekili seçildiğini söyledikleri kişiler teröristlerin yandaşlarıdır, terör örgütünün meddahlarıdır. Yani teröriste sayın diye hitap eden, vücuduna bomba bağlayıp da 8 yurttaşımızın ölümüne sebep olan bir zavallıyı kahraman ilan edenlerin baş tacı ilan edildiği bir döneme girdik. Bu gidişin sonu felakettir. Türkiye aklına başına almalı ve bu parti kapatılmalı. Terörcüleri övenler için de hemen gereken yapılmalıdır. Ne yemini, ne Meclis'e daveti, o partinin mevcudiyeti zaten suçtur. Böyle bir partiyi kuranların siyaset yapma hakları yoktur.''

Türkiye Cumhuriyeti'nin mi yoksa teröristlerin mi güçlü olduğunu soran Zeybek, ''Bunun artık belli olması lazım. Özerklik ilan ediyorlar, hiç mesele haline getirilmiyor. Türkiye nereden nereye gidiyor. Bu tavizler verile verile bu işin çözüleceğini zannedenler bilgisiz insanlardır. Ülkelerin bölünmesi ve felaketler böyle gelir'' şeklinde konuştu.