BIST 9.754
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.456,67

Dört Otel, Dört Şehir

Bu hafta sizlerle geçmişten bugünümüze Türkiye’nin tarih, kültür ve kendine özgü yaşam tarzıyla bütünleşmiş önemli turizm şehirlerimiz olan ve sıkça ziyaret edilen, Mardin, Bursa, Edirne, Eşkişehir kentlerinin kendine özgü atmosferini yaşatan otellerini s

 Bu hafta sizlerle geçmişten bugünümüze Türkiye’nin tarih, kültür ve kendine özgü yaşam tarzıyla bütünleşmiş önemli turizm şehirlerimiz olan ve sıkça ziyaret edilen, Mardin, Bursa, Edirne, Eşkişehir kentlerinin kendine özgü atmosferini yaşatan otellerini sizlerle buluşturmaya devam ediyor.

ABACI BUTİK OTEL (ESKİŞEHİR)

İhtişam ve Zarafet Günlerine Geri Dönüş…

Abacı Boutique Otel, geçmişin büyüleyici ihtişam, zenginlik ve refah günlerine dönüşe imzasını atıyor. Otelde tüm odalar, her zaman mükemmeli hak eden misafirlerine ihtiyacını karşılamak üzere; Eskişehir’in Tarihi Odunpazarı konakları içerisinde, Şehrin içinde zamanın dışında olgusu yaratan bir mimari ile dizayn edilmiştir.

Tüm odalarında modern rahatlık ve Lüksten bekleyeceğiniz her şey mevcuttur. Konaklayan Misafirlerine 24 saat Butler servis aracılığıyla benzeri olmayan kişiye özel bir deneyim sunmaktadır.

Cemiyet hayatının önemli simalarından olan Abacı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı işadamı, Sn. Ömer Abacı ile Eskişehir Sanayici ve İşadamları Derneği Yüksek İstişare Kurulu Başkanı iş adamı, Sn. Gürdal Abacı kardeşlerin hizmete soktukları Abacı Boutique Otel şuan Abacı Şirketler Grubunun  göz bebeği konumunda, Şirketin temel ilkelerinden birisini Sn. Gürdal Abacı şu şeklide ifade etmektedir.’’ Hangi sektörde iş yaptığınız yâda, işinizin finansal çapı önemli değildir. Önemli olan hayata geçirdiğiniz yatırımlarda en iyisini yapabilmektir’’ diyerek. Daima beklentilerinizin üzerinde bir hizmet anlayışı felsefesini doğrular niteliktedir.

Prestijli, Tutkulu, Görkemli…

Tarihi konaklar arasında ister Saray Mutfağı isterseniz Dünya Mutfakları mönülerinden birini seçebilir, İsteğinize uygun olarak oda servisi ile kendinizi şımartabilirsiniz.

Eskişehir YHT terminaline 10 dk. uzakta yer alan, Türkiye’nin en lüks Boutique otellerinden birisi olan Abacı Boutique Otel geçmişin zarafeti ve günümüzün modern lüksünü yeniden tanımlayan bir anlayış ile yapılmıştır. Eğitimli ve deneyimli  çalışanlardan oluşan ekibimizin her üyesi, misafirlerimizin tüm taleplerini üstün bir gayretle yerine getirmek üzere seçilmiş ve eğitilmiştir.

Abacı Boutique Otel, Türk Misafirperverliğini tutkuyla ve bağlılıkla, daima beklentilerin üzerinde bir hizmet anlayışıyla sunarak, Türkiye’nin en lüks boutique oteli olma hedefine  her geçen gün yaklaşmanın haklı gururu içerisindedir.

Zarafet, Prestij ve Görkem sizi Abacı Boutique Otel de beklemektedir.

ARTUKLU KERVANSARAYI (MARDİN)

Otel, medeniyetlerin beşiği Mezopotamya’ya hakim Mardin’e uzun süre hükmetmiş Artuklular’dan kalma bir konukseverlik anıtıdır. Kervansaraylar uzun ve yorucu yolculuklara çıkan kervanlara rahat ve güvenli geceleme imkanı sağlardı. 800 yıllık bu kervansaray mimari yapısı restore edilerek yüksek konfor teknolojileriyle donatılarak eski konukseverliğini günümüze kadar  taşımaktadır.

Kervansaray Artuklu dokusunu yansıtmakla beraber yan öğeleriyle de eski Mardin mimarisini günümüze taşımaktadır. Işık saçan mimarisi ve huzur veren motifleri usta eller tarafından sabırla dokunmuştur.

KİTAP EVİ OTEL, BİR BURSA KLASİĞİ  (BURSA)

Sivil mimarlık örneği bir Bursa Konağını, mimari özelliklerini, mekan ve yapı nitelikleri ile koruyarak yeniden inşa edip şehrin kültürel yaşamında aktif rol oynayan Kitap Evi, aynı ilkeli ve farklı duruşunu Kitap Evi Otel ve  Restaurant olarak da sürdürüyor.

Kitap Evi, şehir surlarının en büyük burcunun üzerinde eşsiz şehir manzarası, ağaçlar, çiçekler ile bezeli, yüksek taş duvarları mermer süs havuzu, aynalı bahçe çeşmesi, çinilerin sergilendiği nişleri ile artık var olmayan Bursa konaklarının soylu duruşunu daha kapıdan girmeden hissettirmekte. Otelin, her biri özgün sanat eserleri ile bezenmiş, farklı dekore edilmiş 13 odası bulunmakta. Oda isimleri konağın konum ve işlevine göre kendiliğinden oluşmuş.

Kitap Evi Otel, sadece konumu ve dekorasyonu ile değil, işletmecilik anlayışı ile de gelecekte şehir turizminin nasıl olması gerektiğine dair, söylenmiş bir söz olarak önemini uzun yıllar sürdürecek mekanlardan biri…

TAŞODALAR HOTEL (EDİRNE)

 Fatih Sultan Mehmet 29 Mart 1432 de Eski sarayda Taşodalar’da doğdu.Osmanlılar tarafından 1361  fethedilen Edirne’de ilk Osmanlı Saray’ı kavak meydanına, Selimiye Camisinin de şu an bulunduğu  alana  yapılmıştır, Taşodalar’da bu sarayın  konaklarından biridir, Tarihçilerin kayıtlarına göre 29 mart 1432 de II.Mehmet (Fatih Sultan Mehmet)Saraya ait bu konakta, Taşodalar’da doğmuştur…

Taş odalar 600 yıldır tarihi kayıtlarda bu isimle anılmaktadır, Yeni Sarayın saray içine yapılmasından sonra Beylerin, Paşaların ikametgahı olan Taşodalar’da 1876 – 1965 yılları arasında Emekli öğretmen Mübeccel Korkmaz’ın dedesi Terlikçi Mehmet ve ailesi ikamet etmiştir, 1965 yılında Taşodalar’ı Kamulaştıran Vakıflar Bölge Müdürlüğü, restorasyonun ardından 2006 yılında kiraya çıkarmıştır, Çakay Şirketler Grubu tarafından kiralanan Taş odalar, Konağın dokusuna uygun mobilyalarla döşenerek, 10 Odası ile Edirne ve Türkiye Turizmine hizmet vermektedir. Otel şehir merkezinde, Selimiye Camisinin bitişiğin de, Edirne Şehir Müzesi ve İslam eserleri müzesi ile Edirne Osmanlı Mezar Taşları Açık hava müzesi bitişiğindedir. Toplam 10 oda,20 yatak, 2 Has oda, 3 deluxe oda, 5 standart oda (Bazı odalar eşsiz Selimiye manzaralıdır, mesafe Selimiye bahçesine 2,5 metredir) 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Ünlü program yapımcısı Bilbay Eminoğlu hazırladığı, Paparazzi programında Türkiyemizi Kıbrıs’a ve tüm dünyaya, Cennet adamız Kıbrıs’ı ise Türkiye ve dünyayla buluşturmaya devam eden turizm, kültür, magazin, eğlence, yeme içme kültürü kısacası yaşama ve yaşanılmaya dair ne varsa Türksat3A ve Dsmart 182.kanaldan yayın yapan Kıbrıs Kanal T ekranların da her Salı saat 20.20 de, her Pazar saat 11.00 de izleyicilerin beğenisine sunuyor. Programın Türkiye çekimlerinde ülkemizi karış karış gezen Alper Tekbaş, yeni sürprizlerle sizlerle buluşmaya devam edecek …

Tatil tadında kalın.

Programda yer alan görüntüleri izlemek için,

 tıklaa t