BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,76
ALTIN 2.439,55
HABER /  GÜNCEL

Dolandırılanların hepsi adliyeye koştu

'Bizden ev alan cennetten ev almış sayılır' diyerek yüzlerce kişiyi dolandırıp kayıplara karışan Mustafa Mallı yakalandı

Abone ol

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 1049 kişiyi, peygamber soyundan geldiğini iddia ederek güven sağlayıp konut vaadiyle dolandırıldığı ileri sürülen Mollaoğlu Toplu Konutları'nın sahibi Mustafa Mallı, dün akşam yakalanarak gözaltına alındı.

Bugüne kadar mağdurların çatılara çıkıp protesto gösterileri yapmalarına da neden olan Mustafa Mallı'nın adliyeye sevkedildiğini öğrenen ve dolandırıldıklarını ileri süren üyeler, Gebze Adliyesine akın etti.

BİZDEN EV ALAN CENNETTEN EV ALMIŞ SAYILIR

İddiaya göre Gebze'de 2008 yılında kendisini peygamber torunu olarak tanıtan Mustafa Mallı, 1049 aileyi konut sahibi yapma vaadiyle üye kaydedip, bu ailelerden birikimleri olan altın ve dövizleri toplayarak kayıplara karıştı. "Biz peygamber soyundan geliyoruz. Bizden ev alan cennetten ev almış sayılır" gibi vaatlerde bulunduğu da belirtilen mağdurlardan 296'sının suç duyurusu üzerine hakkında yakalama kararı çıkartılan Mustafa Mallı, uzun süre bulunamadı. Dün saat 17.30 sıralarında otomobille Gebze bölgesinden geçmekte olduğu anlaşılınca Asayiş Şube İnfaz Bürosu ekipleri tarafından aracının önü kesilerek yakalandı.

BAZI MAĞDURLAR AĞLADI

Mustafa Mallı bugün Gebze adliyesine sevkedilirken, onun yakalandığını duyan konut mağduru kadınlı erkekli yaklaşık 250 kişi, çocuklarıyla birlikte adliye önünde toplanarak 'Adalet istiyoruz' diye bağırdı. Bazı mağdurlar, her şeylerini kaybettiklerini söyleyerek ağladı. Polis sıkı güvenlik önlemleri alırken, çıkabilecek olaylara karşı da adliye önüne çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevk edildi.

70 YAŞINDA Kİ KADINDAN 100'DEN FAZLA ALTIN ALMIŞ

70 yaşındaki Mustafa Zile adlı bir mağdur kendisini peygamber torunu olarak tanıtan Mustafa Mallı'ya ev sahibi olmak umuduyla 100'den fazla Cumhuriyet altını verdiği, daha sonra ise ortadan kaybolduğunu söyledi. Konut mağduru bir kadın ise, "Bizi 'peygamber soyundan kişileriz. Bizden ev alan cennetten ev almış sayılır. Ev alırsanız hacca gitmiş kadar olursunuz' gibi söylemlerle ev almaya ikna ettiler. Ben 50'den fazla Cumhuriyet altını verdim. Hatta bazı kişileri umreye götürdüler. Onlara çok inandık. Çoluk çocuğumuzun ekmekten kısıp bunlara verdik" dedi.