BIST 9.890
DOLAR 32,46
EURO 34,81
ALTIN 2.448,12
HABER /  GÜNCEL

Dokunulmazlık dosyaları rekora koşuyor

Meclis, 24 Dönem’in 2. Yasama Yılı’nı geride bırakırken dokunulmazlık dosyaları konusunda da rekora doğru gidiyor.

Abone ol

Aralarında BDP Genel Başkanı ve Hakkari Milletvekili Selahattin Demirtaş, BDP Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Gültan Kışanak, CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, BDP Grup Başkanvekili ve Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan’ın da bulunduğu bazı milletvekilleriyle ilgili 17 dosya, TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

Hakkında dosya gelen milletvekilleri arasında Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez (2), AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Safi, CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, CHP Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan, BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna (2), BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ve BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu da bulunuyor.

Gelen 17 dosya ile birlikte Meclis’e gelen dosya sayısı 757’ye ulaştı. Bunların 481’ini 23. Dönem’den kalanlar oluşturuyor.

Yasama dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle TBMM’ye gelen Başbakanlık Tezkerelerinde ciddi artış görülüyor. Meclis’e 20. Dönemde 252, 21. Dönemde 247, 22. Dönem’de 298, 23. Dönemde ise 789 dosya gelirken, 24. Dönem’in henüz 2. yasama yılında 757 dosyaya ulaşıldı. Gelen dosyaların büyük bölümü, BDP’li milletvekillerine ait.

Dokunulmazlık dosyaları konusunda, yeni anayasada konuyla ilgili düzenleme yapılması beklentisi nedeniyle herhangi bir işlem yapılmıyor.