BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Şırnak'ta 2 PKK'lı öldürüldü!

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde bulunan Kato Dağı'nda başlatılan operasyon kapsamında çıkan çatışmada, 2 PKK'lı öldürüldü...

Abone ol

Şırnak Valiliği tarafından yazılı olarak yapılan açıklamada, Beytüşşebap İlçesi kırsalında, güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 2 PKK'lının öldürüldüğü belirtilerek, "Hemşehrilerimize sunulan hizmetleri engelleyen, yaylaların kullanımına mani olan, hizmet araçlarını yakan, yöremizin kültür ve değerlerini yok etmeye çalışan, bölge halkı ile kamu görevlilerini hedef alan ve saldırı hazırlığında olan bölücü terör örgütü mensuplarına karşı alınan tedbirler çerçevesinde; İlimiz Beytüşşebap ilçesi kırsalında 14 Temmuz 2012 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetlerimizin 'teslim ol' ihtarına ateşle karşılık veren terör örgütü mensuplarından 2'si etkisiz hale getirilmiştir. Teröristlerle birlikte, çok sayıda silah, mühimmat ve yine masum insanları hedef alan tahrip gücü yüksek bomba düzenekleriyle, çuvallarla kablo ele geçirilmiştir. Devletimiz, Şırnaklı hemşehrilerimizin can, mal, kültür ve değerlerine saldırı halindeki şer odakları ile yoksul aile çocuklarını macera ve ölüme sürükleyen, saltanatlarını bu gençlerin kanı üzerine bina eden, kirli zihniyetle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir" denildi.

Öte yandan bugün sabah saatlerinde 23'ncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan skorski helikopterler, bölgeye özel birlikler indirildi. 2 ve 3'erli skorskiler havalanarak Kato Bölgesi'ne doğru asker sevkiyatı yaparken, kobra helikopterleri de Kato Dağı'nda tespit edilen hedeflere bomba yağdırdı.

Ayrıca yine sabah saatlerinde Kasrik Boğazı'ndan frekans karıştırıcı jamerler eşliğinde, içinde askerlerin bulunduğu yaklaşık 10 sivil minibüs, Küpeli Dağı'na doğru asker sevkiyatı yaptı.