BIST 9.885
DOLAR 32,56
EURO 34,96
ALTIN 2.459,35
HABER /  GÜNCEL

Doğu Perinçek'ten Kürtçe türkü

Seçime iki gün kaldı. Cumhurbaşkanı adayları seçim çalışmaları renkli anlara sahne oluyor. Vatan Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek Kürtçe türkü söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı adayı ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek aralarında Ayşenur Arslan, Ardan Zentürk, Melih Altınok'un olduğu bir grup gazeteciyle bir araya geldi.

Doğu Perinçek gazetecilerle yaptığı görüşmede Kürtçe türkü söyledi. O anlarda Odatv kamerası da kayıttaydı.İşte Doğu Peinçek'in Kürtçe türkü söylediği o anlar:

PKK EZİLDİ, HDP OYLARI DÜŞTÜ: Vatan Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek şu açıklamalarda bulundu:

''Türk Ordusu ne zaman PKK'yı ezdi o zaman HDP'nin oyları düştü. Ancak siyaset kanalıyla özellikle HDP üzerinden bir ABD projesi karşımıza çıktı” dedi. Perinçek, şöyle devam etti: “Şeyh Sait (Şubat 1925'ten Nisan 1925'e kadar süren Şeyh Said isyanı Cumhuriyet tarihinin ilk geniş çaplı ayaklanmasıdır) ile Atatürk, Seyit Rıza (1937'de ayaklanıp idam edilmişti) ile Atatürk bir arada olmaz. Şeyh Sait ve Seyit Rıza, Atatürk'ün yönettiği Cumhuriyet Devrimi'ne karşı bölücü silahlı ayaklanmanın liderleridir.