BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.284,14
HABER /  GÜNCEL

67 yıl sonra ilk kez görerek oy kullanacak...

Nurten Kulga 72 yaşında... 67 yıl sonra yeniden görmeye başlayan Nurten teyze; hayatında ilk kez, oy pusulalarını görerek oy verecek...

Abone ol

Pazar günü tüm Türkiye sandık başına giderek hem Cumhurbaşkanını hem de milletvekillerini seçecek. Manavgat’ta yaşayan 72 yaşındaki Nurten Kulga’nın heyecanı ise herkesten farklı. Çünkü 67 yıl sonra yeniden görmeye başlayan Nurten teyze; hayatında ilk kez, oy pusulalarını görerek oy verecek.

5 YAŞINDA KİREÇ KUYUSUNA DÜŞTÜ... Nurten teyze, 5 yaşında iken evlerinin yakının bulunan bir inşaattaki kireç kuyusuna düştü. Bu olay sonucunda gözleri zarar gören, Nurten Kulga hayatının 67 yılını karanlıkta geçirdi. Bu süre içinde ailesi hep yanında idi. Önce anne babası sonra kendi çocukları onun gözleri oldu. Kulga, 67 yıl boyunca farklı şehirlerde farklı doktorlara götürüldü. Her türlü tedavi uygulandı ancak Nurten Kulga’nın gözleri güneşi göremedi.

HAYATA YENİDEN TUTUNDU... Kulga’nın talihi, geçtiğimiz yıl göz doktoru Tuba Vural Çokal ile tanışınca değişti. Nurten teyzenin tedavisinin tüm aşamalarını takip eden Dr. Çokal, onlarca uzman ve akademisyenle görüş alışverişinde bulundu. Yapılan tahliller sonrasına ameliyat edilen Kulga’nın gözleri açıldı. Hayata yenide tutunan ve görmeye başlayan Kulga adeta yeniden doğdu.

GÜNEŞİ GÖREREK OY KULLANACAĞIM... Bu hafta sonunu iple çeken Nurten teyze hayatında ilk kez görerek oy kullanacak olmanın heyecanını yaşıyor. Kendisini tedavi eden Dr. Tuba Vural Çokal’a milletvekili adayı olması nedeni ile destek ziyaretinde bulunan Kulga “67 yıl sonra ilk kez kimsenin yardımı olmadan seçmen sandığına gideceğim, kendi hür irademle ve görerek oy kullanacağım. Görerek verdiğim ilk oyumu benim yeniden görmeme vesile olan doktoruma verecek olmak ise heyecanıma heyecan katıyor” dedi. Kulga “ilk oyumu güneşi görerek vereceğim” diye konuştu.

BİR DOKTORUN YAŞAYACAĞI EN ANLAMLI AN... Yapılan ziyaretin kendisini mutlu ettiğini dile getiren İYİ Parti Antalya Milletvekili adayı Dr. Tuba Vural Çokal, “seçim çalışmaları nedeni ile Antalya’nın sahillerini, Torosların zirvesini gezdik. Basmadık toprak sıkmadık el bırakmamak için çalıştık. Birçok kişi ile bir araya geldik. Ancak bu ziyaret bambaşka idi. Bu kadar mutlu eden başka bir şey olamaz. Benim için hastalarım her şeydir. Onlara hiçbir zaman ticari kaygılar ile yaklaşmadım. Mesleğimi insanlığa hizmetin aracı olarak gördüm. Rabbime şükürler olsun, bu günü yaşadım. Nurten Teyzeme ince davranışından dolayı teşekkür ediyorum. 24 Haziran günü Nurten Teyzem güneşi görerek oy kullanacak ve inşallah tüm Türkiye yüzünü güneşe dönecek” diye konuştu.