BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Doğan Yurdakul'dan ilk açıklama

Sağlık sorunları gerekçesiyle tahliye edilen gazeteci Yurdakul, sıcağı sıcağına açıklamalarda bulundu...

Abone ol

Oda tv davası kapsamında yaklaşık 1 yıldır tutuklu bulunan yazar Doğan Yurdakul tahliye edildi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Yurdakul'u sağlık sorunları nedeniyle tahliye etti.
Yurdakul akşam saat 20.30 sıralarında Silivri Cezaevi'nden çıktı. Yakınları tarafından karşılanan Yurdakul, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

NEDİM HABER VERDİ

Yurdakul, tahliye talebini bekliyor muydunuz? şeklindeki soruya "Avukatlarım dün bana söylediler bir umut olduğunu. İçeride umutlanmak iyi birşey değil. Akşam haberlerinde gördük. Nedim bana haber verdi" diye yanıt verdi. Yurdakul, "Kalbimin yarısı içeride kaldı, arkdaşlarım hala içeride" dedi.

1 yılın kendisi için çok zor geçtiğini belirten Yurdakul, cezaevi ve Silivri Devlet Hastanesi doktorlarına teşekkür ederek"onların sayesinde ayakta durdum" dedi. Yeğenleri ve kızıyla hasret gidereceğini belirten Yurdakul, "Herkesi çok beklettik. Hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Yurdakul'un avukatları 20 Şubat tarihinde Yurdakul'un böbrek yetmezliği, sağ böbreğinde kist olduğu, damar tıkanıklığı, gizli şeker ve kalp ritmi bozukluğu rahatsızlıkları bulunduğu ve 66 yaşında olmasını gerekçe göstererek tahliye talebinde bulunmuştu. Talebi değerlendiren mahkeme heyeti Yurdakul'un sağlık sorunları nedeniyle tahliyesine karar verdi.

Yurdakul, 7 Mart 2011 tarihinde Oda tv kapsamında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmıştı. Yurdakul, yaklaşık 1 yıldır Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunuyordu.