BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,02
ALTIN 2.324,18
HABER /  GÜNCEL

Birand başkana böyle ayar çekti!

Birand'dan Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunda Ermenilerin öldürüldüğü bir müsamere düzenleyen Belediye Başkanına canlı yayında sert tepki...

Abone ol

Kanal D anchormani M. Ali Birand canlı yayında Bayburt Belediye Başkanı'na kindar gençlik tepkisi geldi. Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunda Ermeni'lerin öldürüldüğü bir müsamere düzenleyen Belediye Başkanı Hacı Ali Polat Birand'ın eleştirilerine hedef oldu.

Gazeteciler.com'da yer alan habere göre, müsamerede Ermenilerin öldürülmesinden dolayı gelecek tepkilere hazırlıklı olduğu anlaşılan Başkan Hacı Ali Polat yaptığı konuşmada nefret müsameresi eleştirilerine daha baştan yanıt verdi:

"Bu müsamereye nefret müsamaresi diyenler olacaktır. Ama bunlar 94 yıl önce yaşanmış gerçeklerdir. Biz üstadın dediği gibi dininin, namusunun, kininin davacısı bir gençlik istiyoruz... Saygıdeğer Başbakanımızın da dediği gibi modern çağdaş ve dindar birn gençlik istiyoruz..."

Birand, VTR'deki görüntüleri ekrana getirip Başkan'ın konuşmasını yayınladıktan sonra tepkisini göstermeden edemedi. Törene 'nefret müsameresi' diyen Birand Başkan Hacı Ali Polat'a seslendi ve "Nefret müsameresi bu tamamen" dedi:

"Hayır Başkan haksızsınız, hem de çok haksızsınız. 94 yıl önceki bir olayı şimdi kalkıp savunmazsanız. Nefret tohumları ekiliyor. Nefret müsameresi bu tamamen. Sayın Başbakanınız aslında başka bir nesil ve gençlikten söz ediyor. Siz galiba Başbakanı başka bir yerede izlediniz..."

İŞTE VİDEO