BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.435,10
HABER /  POLİTİKA

BDP'li vekil Nur Serter'e arka çıktı!

Nur Serter'in adı 'Uçurum' dizisindeki fahişe ile karıştırılınca BDP'li Sırrı Süreyya Önder'den de Serter'e destek geldi!

Abone ol

TBMM'de BDP Grubu adına konuşan İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, kültürün, bir angarya olarak görüldüğünü belirtti. Adı dizide fahişeye verilen Nur Serter'e sahip çıktı: "Bu ne cüret zevzeklik!"

Oksimoron bir durumun olduğunu ifade eden Önder, ''Kültür ve Turizm Bakanlığı deniyor; birbirinden uzak iki alan, birbirine emanet ediliyor. Kültür ve İçişleri Bakanlığı denildiğinde ne kadar ilgisiz duruyorsa, kültür ve turizm de aynı şekilde'' dedi.

"BU CÜRETİ NEREDEN BULUYORLAR"

Önder, sinema yasası çıkarılmasını, telif ve ücret arasındaki ayrımın yasal güvenceye kavuşturulmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter'e büyük bir ahlaksızlık yapıldığını ifade eden Önder, ''Bunu kınıyorum. Seks işçiliğiyle geçinen bir karaktere, muhalif milletvekili adını vermeye, zevzekliktir demek hafif kalacak. Bu cüreti nereden buluyorlar? Serter'in sahip olduğu ideolojik zihniyet, bir sanat eserinde eleştirilebilir ama adını vermek, sizin zihinsel kodlarınızı ele verir'' diye konuştu.

Ekranlarda, hırsız, uğursuz denildiğinde Kürtçe aksanla konuşan tiplerin yaratıldığını ifade eden Önder, bir halkı bu kadar aşağılamaya kimsenin hakkı olmadığını söyledi.