BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.430,64
HABER /  GÜNCEL

Bu yıl şampiyon olalım, 3 yıl olmayalım

Fenerbahçeli futbolcu Gökhan Gönül, şike soruşturması ve süper lig ile ilgili değerlendirmelerde bulundu...

Abone ol

Gökhan Gönül, FBTV’de yayınlanan "Günün Röportajı" programında, taraftarlardan gelen soruları yanıtladı.

Sarı-lacivertli futbolcu, bir taraftarın "Fenerbahçe bu yıl şampiyon olacak mı?" şeklindeki sorusu üzerine, şunları kaydetti: "Bizim için bu yıl çok farklı bir hal aldı. Ne olursa olsun şampiyon olmak istiyoruz. Ama bazı sorunların yaşanması bizi bu hale getirdi. Bu kadar kan kaybına, olumsuzluklara rağmen liderin 6 puan arkasındayız. Bizim için zaten şu an bulunduğumuz nokta başarı. Çok sorunlar yaşadık. İstiyorum, arzuluyorum. Bana sorarsanız, bu yıl şampiyon olalım, 3 yıl olmayalım. Bunu çok istiyoruz, bütün takım bu sezon şampiyon olmayı çok istiyor. 2,5 günde bir maç oynadık. Haftadan haftaya maç yapmak bizi kesinlikle olumlu yönde etkileyecektir. Dayanıklılık antrenmanları yapıyoruz, eksiğimizin farkındayız. Bu sorunları da giderdiğimizde çok daha iyi yerlere gelip şampiyon olacağımızı düşünüyorum."

3-4 seneye damgamızı vuracaktık, ama bizi dağıttılar

Fenerbahçeli futbolcu, 3 Temmuz 2011’de başlayan şike soruşturması ve devam eden dava sürecinin, önlerindeki dönem için koydukları hedeflere engel olduğunu savundu.
Bir soru üzerine taraftarlarının desteğinden güç aldıklarını anlatan Gökhan, şu ifadeleri kullandı: "Bir bitki nasıl suyla besleniyorsa, biz de taraftarımızla besleniyoruz.
Eğer bu süreç yaşanmamış olsaydı, biz çok rahat 3-4 seneye damgamızı vuracaktık belkide, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde de başarı yakalayacağımızı düşünüyorduk. Çok iyi bir kadroya sahip olmuştuk. Ama bizi dağıttılar. Biz ayakta kalmaya çalışıyoruz. Taraftarımız arkamızda olduğu sürece, biz sadece Fenerbahçe’nin askerleri olarak sahada konuşmamız gereken yerde konuşmaya çalışıyoruz. Onun dışında konuştuğumuz zaman da hemen cezamız da kesiliyor."

Bu şampiyonluğu gözyaşı, ter ve kanla kazandık

Şike soruşturması ve davası sürecinin takımı nasıl etkilediği sorulan Gökhan Gönül, sezon başında takımdan giden Uruguaylı savunma oyuncusu Diego Lugano’nun konuyla ilgili ifadelerine katıldığını belirterek şöyle konuştu: "Belki de taraftarın etkilendiğinden çok daha fazla etkilendik. Geçen sezon ahlarla vahlarla maçlarımızı oynadık, bir şekilde kazandık, şampiyon olduk.

Lugano’nun bir lafı var, ’Biz bu şampiyonluğu gözyaşı, ter ve kanla kazandık’ demişti. Bu kelimeyi ne zaman söylesem duygulanıyorum. Gerçekten böyle kazandık bu şampiyonluğu. Gölgelemeye çalışıyorlar şampiyonluğumuzu ama başaramayacaklar.
Benim için çok rahat."

Şampiyonluğumu versinler, kupayı kim istiyorsa alsın

Zorluklarla kazandıkları şampiyonluğun ellerinden alınmaya çalışıldığını savunan Fenerbahçeli futbolcu, "Herkes bir kupa derdinde. Benim derdim kupa değil. Benim hakkımı versinler, benim şampiyonluğumu versinler, kupayı kim istiyorsa alsın. Bir teneke parçası benim için. Benim için şampiyon dediklerinde en büyük başarı o. Kendimle gurur duyduğum şampiyon kelimesinin Fenerbahçe ile anılmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Yeri geldiğinde biz de konuşmasını bileceğiz

Yaşanan süreç nedeniyle suskun kaldıklarını kaydeden Gökhan, aklanacaklarına inandıkları "Futbolda şike" davası sürecinin sonunda gereken yanıtları vereceklerini ifade etti.

Gökhan, konuyla ilgili sorular üzerine özetle, "Çoğu zaman yayınlara bağlanıp haykırmak istediğim şeyler oldu. Hep sustuk. Hocamız Aykut Kocaman ’İnce ince doğranıyoruz’ dedi, anında ceza geldi. Bu lafa bile ceza geliyorsa benim söyleyeceklerimle beni futboldan men ederler herhalde. Bize de yazılan mesajlar var. Yanıt vermek istiyorum ama veremiyorum. Şu dava sonuçlansın, gereken cevapları vereceğiz. Yeri geldiğinde konuşmasını bileceğiz" şeklinde konuştu.

Alex daha ne yapsın?

Gökhan Gönül, takım kaptanı Alex de Souza’nın maçlarda koşmadığı yönündeki eleştirilerle ilgili olarak, takım arkadaşına destek vererek "Alex daha ne yapsın?" dedi.

Bu sezon takımda kondisyon eksikliği olup olmadığı sorusuna verdiği yanıtta, Gökhan, özetle şunları söyledi: "Her maç 13 kilometre koşan oyuncuları Fenerbahçe transfer etsin ve sadece kondisyon olsun. Bu böyle yürümez, sadece koşan oyuncularla olmaz.
Kaptanımız Alex bazen söylüyor ’Maçta başarılı olmak için çok koşmak değil, doğru koşmak önemlidir’ diye. Ben buna katılıyorum. Alex belki 12 kilometre mesafeye çıkamıyor, mevkisinden dolayı, ama baktığınız zaman Fenerbahçe dediğiniz zaman herkesin aklına ilk önce Alex geliyor. Yaptıkları ortada. Ben ve Mehmet Topuz gibi oyuncular, biz daha çok kanatlarda oynayan oyuncular olarak koşu mesafemiz yüksek çıkıyor. Alex’i örnek verirken o koşmuyor anlamında söylemiyorum. Genelde kamuoyunda öyle bir kanı vardır ya, Alex koşmuyor diye. Alex daha ne yapsın?" Bir soru üzerine de, bu sezon hakemlerin performansının iyi denecek seviyede olmadığını ifade eden Fenerbahçeli futbolcu, "En ufak bir şeyde kartlar havada uçuşuyor" dedi.