BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,85
ALTIN 2.397,63
HABER /  GÜNCEL

Faili de savcısı da meçhul!

Gözaltında kaybedilen Ayhan Efeoğlu'nun dosyası için Özel Yetkili Savcılık da Şişli Savcılığı da 'Bu soruşturmaya bakmak benim görevim değil' dedi.

Abone ol

Gözaltında kaybedilen Ayhan Efeoğlu'nun dosyası için Özel Yetkili Savcılık da Şişli Savcılığı da 'Bu soruşturmaya bakmak benim görevim değil' dedi. Şişli Savcılığı görevsizlik gerekçesi olarak "örgüt var" derken, özel yetkili savcılık ise "örgüt yok" dedi.

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekilliğinin "örgüt yok" gerekçesi ile Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği "Ayhan Efeoğlu Dosyası", Şişli savcılığı tarafından "Ergenekon/Susurluk Terör Örgütü var" kararı ile tekrar özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne gönderildi.

Soruşturmanın "örgütlü suç" kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirten Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, görevsizlik kararında örgütü "Ergenekon/Susurluk Terör Örgütü" diye belirtmesi dikkat çekti.

Ayhan Çarkın'ın iddaları üzerine dosya açıldı

Birçok cinayete ilişkin itiraflarıyla faali meçhul cinayetlere ilişkin soruşturma açılmasını sağlayan eski Özel Harekat Polisi Ayhan Çarkın'ın, bazı gazetelere verdiği röportajlarda Ayhan Efeoğlu'nun gözaltındayken öldürüldüğünü iddia etti. Bunun üzerine özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekilliği, Ayhan Efeoğlu'nun kaybolmasının "örgütlü suç kapsamında olmadığını" belirterek görevsizlik kararı vermişti.

"Özel yetkili savcılık soruştursun"

Görevsizlik kararı ile dosyanın gönderildiği Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde öğrenciyken 1992 yılında gözaltına alındıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Ayhan Efeoğlu ile ilgili soruşturmayı yaklaşık 2 ay inceledi. Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı da, Çarkın ile birlikte 14 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma dosyası ile ilgili görevsizlik kararı verdi.

Şüpheliler Ergenekon kapsamında dinlenilmiş

Söz konusu soruşturmanın örgütlü suça bakan CMK'nın 250. maddesi ile yetkili savcılık tarafından yürütülmesi gerektiğini belirten Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı, Efeoğlu dosyasındaki şüphelilerle ilgili özel yetkili savcılığın soruşturma safhasında Ergenekon Terör Örgütü kapsamında dinleme kararı alındığı belirtildi.

Örgüt kapsamında karar verilmeli

"Her ne kadar Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığınca eylemin CMK 250. Maddesi kapsamında kalmadığı belirtilerek görevsizlik kararı verilmiş ise de, iddia edilen örgüt üyeliği yönünden herhangi bir kararın verildiğine dair dosyanın dosyanın incelenmesinde bilgi bulunmadığı, bir kısım şüpheliler hakkında Ergenekon/Susurluk Terör Örgütü Üyeliklerinden soruşturma açıldığının basına yansıması ile bilindiği, şüpheliler hakkında yukarıda adı geçen mağdurlar yönünden örgüt tarafından öldürülme eylemine yönelik karar verilmesi gerekmektedir." denildi.