BIST 9.916
DOLAR 32,43
EURO 34,73
ALTIN 2.438,11
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Diyarbakırlı öğrencilerden açılım tiyatrosu

Diyarbakır'da öğrenciler, kendileri yazıp oynadıkları "Barış ve Kardeşlik" oyununda asker ve terörist kıyafeti giyerek izleyicileri selamladı.

Abone ol

Diyarbakır'da öğrenciler, kendileri yazıp oynadıkları "Barış ve Kardeşlik" oyununda asker ve terörist kıyafeti giyerek izleyicileri selamladı.

Oyunun yazarı olup PKK'lı kıyafeti giyen Sedat Önder, yaptığı oyundan tepki almayacağını düşündüğünü söyledi. Öğrencilerin sahneye koyduğu "Barış ve Kardeşlik" oyunu beğenildi. Tiyatro öncesi oyuncular, Türkiye haritasına "Yaşamak, Özgürlük ve Kişi Güvenliği Herkesin Hakkıdır" şeklinde bir pankart astı. Oyunun ana teması, din, dil ve ırk gözetmeksizin bütün kutupları aynı çatı altında toplamak olan oyunda öğrenciler izleyicileri kendilerine hayran bıraktı.

Öğrenciler asker ve PKK'lı kıyafeti giyerek izleyicileri selamladı. Öğrencilerin bu hareketi izleyicilerden büyük bir alkış aldı. Oyunun yazarı olan ve PKK'lı kıyafeti giyen Sedat Önder, şöyle konuştu: "Aslında oyunda iletmek istediklerim dostluk ve barış istediğimiz için. Böyle Kürt ve Türk ayırımı değil de beraberlik istiyoruz. Onun dışında kıyafetler vardı. Başka kutuplarında birleşmesini istedik. Kesinlikle tepki alacağımı düşünmüyorum. Alırsam buna açığım. Yanlış bir şey yaptığımı sanmıyorum. Düşüncelerimi ve yaptıklarımın arkasındayım. Yaptıklarımız dostluk ve barış içindir."

Asker kıyafeti giyen Ebru Buğur ise, hepimizin Havva ile Adem'in çocukları olduğumuzu belirterek şunları söyledi: "Hepimiz kardeşiz. Ayırım olmasın istiyorum. Hepimiz kardeşiz anlatmak istediğimiz bu."