BIST 8.823
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.239,06
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır Sur'dan son haber şehit sayısı arttı

DİYARBAKIR'ın Sur İlçesi'nde dün bölücü terör örgütü PKK ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 asker şehit düşmüştü. TSK, çatışmada ağır yaralanan 1 askerin de şehit olduğunu açıkladı, Sur'da şehit sayısı 3'e yükseldi.

Abone ol

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çıkan çatışmada 2 uzman çavuş şehit oldu, 2 asker yaralandı. Ağır yaralanan 1 askerin de tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu açıklandı.

Sur'da dün akşam 2 askerin peş peşe şehit olmasının ardından bir acı haber de bu sabah geldi. Genelkurmay Başkanlığı, Sur ilçesindeki operasyonlar sırasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce düzenlenen silahlı saldırı sonucu yaralanan ve hastaneye sevk edilen bir askerin şehit olduğunu açıkladı.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"10 Şubat 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu yaralanarak hastaneye sevk edilen kahraman bir silah arkadaşımız hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki teröristlere yönelik operasyonda şehit olan Uzman Jandarma Çavuş Osman Öz'ün (37), Afyonkarahisar'ın Evciler ilçesindeki babaevinde üzüntü hakim.

İlçeye bağlı Gökçek köyündeki şehidin babaevine gelen askeri yetkililer, acı haberi şehit Öz'ün yakınlarına verdi. Şehidin babası Fehmi Öz'ün rahatsızlığı nedeniyle Eskişehir'deki bir hastanede ameliyat olduğu öğrenildi. Anne Nermin ile tedavisi süren baba Fehmi Öz'ün halen Eskişehir'de olduğu bildirildi.

Acı haberi alan köylüler, şehidin kayınpederi Cenk Yılmaz'ın evine akın etti. Eve dev Türk bayrağı asıldı. Şehit Öz'ün, Tunceli'den yaklaşık 1 ay önce geçici görevle Diyarbakır'ın Sur ilçesine gittiği bildirildi. Şehidin evli ve 3 çocuk babası olduğu öğrenildi.

3 AY ÖNCE GÖREVE BAŞLAMIŞTI

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar sırasında şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Kadir Genç'in (26), babaevinde üzüntü hakim.

Sur ilçesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar sırasında şehit olan Kadir Genç'in (26) merkez Seyhan ilçesinde yaşayan babası Veysel ile annesi Fadime'ye askeri yetkililer tarafından acı haber ulaştırıldı. Haberi alan Veysel ve Fadime Genç, gözyaşı döktü.

Ailenin 4 çocuğunun en büyüğü olduğu ve yaklaşık 3 ay önce göreve başladığı öğrenilen şehit Genç'in babaevine ve sokağa Türk bayrakları asıldı. Şehit haberini duyan ailenin yakınları, komşuları ve şehidin arkadaşları da babaevine gelerek taziyelerini iletti.

ŞEHİT ATEŞİ KIRIKKALE'YE DÜŞTÜ

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü üyeleriyle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Özel Harekatçı Yusuf Alsancak'ın Kırıkkale'deki baba ocağına ateş düştü.

Şehit Uzman Çavuş'un 5 gün önce doğum günü olduğu öğrenildi.

Acı haberin ardından Şehit Uzman Çavuş Alsancak'ın yakınları babası Ali Alsancak'ın evine akın ederken, şehit evine ve çevresine Türk bayrakları asıldı. Şehidin babası Ali Alsancak ve anne Gülseren Alsancak'ın cenaze töreni için Diyarbakır'a gittiği öğrenildi.

5 GÜN ÖNCE DOĞUM GÜNÜNÜ SUR'DA KUTLADI

Şehit Uzman Çavuş'un 5 gün önce doğum gününü şehit olduğu Sur'da kutladığı ortaya çıktı.

5 Şubat'ta doğum günü olan Şehit Özel Harekatçı Alsancak'ın, kendi adına ait sosyal medya hesabında "Sur'da Doğum Günü Yapmak da Varmış" ifadesini kullanması tüm sevenlerini derinden yaraladı. Anne Gülseren Alsancak'ın, 5 gün önce doğum günü olan ve 1 hafta sora eve gelecek oğlunu üzerinde resmi bulunan bir yastık ve bardak yaptırarak karşılamaya hazırlandığı ortaya çıktı. En son dün akşam saatlerinde mesaj ile oğluyla görüşen anne Alsancak'ın sağlık durumunun iyi olmadığı öğrenildi.

"YAZDIĞI KELİMELERDEN OĞLUNUN OLMADIĞINI ANLAMIŞ"

Öte yandan şehit Yusuf Alsancak'ın amcasının kızı Ebru Alsancak, annesinin 5 gün önce özel olarak yaptırmış olduğu yastık ve bardağı göstererek, "Annesi oğlunun bir hafta sonra geleceği için çok heyecanlıydı. Fakat şehit haberi bizleri derinden üzdü. Annesi en son cep telefonuyla mesajlaşmış. Fakat yazdığı kelimelerden oğlunun olmadığını anlamış. Ondan bize yaptırılan bu yastık ve bardak hatıra olarak kaldı" dedi.

SUR'A HAVADAN OPERASYON MU YAPILACAK?

Diyarbakır Valiliği, Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonla ilgili sosyal medya ve yazılı basında yer alan bazı haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, sosyal medyada ve yazılı basında, güvenlik güçlerince "Sur ilçesini havadan bombalamaya başlayacağız" şeklinde anonslar yapıldığı iddialarının yer aldığı anımsatıldı.

Söz konusu iddiaların asılsız olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağının bulunduğu ve bölücü terör örgütüne yönelik operasyonların sürdüğü bölgelerde güvenlik güçlerimiz tarafından terör örgütü üyelerine yönelik teslim olmaları yönünde anonslar yapılmakta ancak 'havadan bombalama yapılacağı' şeklinde anons yapılmamaktadır. Bu yönde medyada yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bu tür söylem ile iddiaların bölgede yürütülen operasyon sürecine zarar vermek ve güvenlik güçlerimize yönelik olumsuz bir algı oluşturarak halkı provoke etmek amacıyla yapıldığı değerlendirilmektedir."