BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.443,05
HABER /  POLİTİKA

Devletin zirvesi resepsiyonda buluştu

Meclis'te dün akşam resepsiyon vardı! Devletin zirvesini buluşturan resepsiyonda Erdoğan rüzgarı esti.

Abone ol
İNTERNETHABER- Devletin zirvesinin katıldığı TBMM'nin Açılış Resepsiyonu, ilklere sahne oldu. Komutanların tam kadro katıldığı resepsiyonda, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan deyim yerindeyse düşman çatlattı. Erdoğan'ın Gül'ü uğurladığı fotoğraf karesi Köşk'ün internet sitesinden yayınlanırken, fotoğraf üzerinden bir kez daha birlik beraberlik mesajları verildi.

Erdoğan süreci çok iyi yönetiyor! Siyaset analistlerin yaptığı bu yorum, Demokratikleşme Paketi ve Ankara'daki resepsiyon ile  bir kez daha kanıtlandı. Erdoğan, Demokratikleşme Paketi'ni öyle bir günde açıkladı ki deyim yerindeyse bir taşla bir kaç kuş birden vurdu.

GÜL'ÜN ELİNİ RAHATLATTI

Erdoğan'ın önceki gün açıkladığı paketin zamanlaması çok önemli. Erdoğan, bazı detayları günler öncesinden belli olan, bazı yönleriyle de eksik bulunan paketin açıklanmasını, bilerek bu hafta başına bıraktı. Erdoğan bu zamanlamayla özellikle Cumhurbaşkanı Gül'ün Meclis konuşmasında elini rahatlatmış oldu. Gül'ün Meclis'in açılış konuşmasında demokrasiye yaptığı onlarca vurguya Erdoğan'ın açıkladığı pakete destek vermiş oldu. 

RESEPSİYONUN TEK HAKİMİ

Erdoğan, Meclis açılmasına bir gün kala Demokratikleşme Paketi'ni açıklanmasıyla, 
resepsiyonun da en gözde ismi haline geldi. Böylelikle resepsiyona katılan tüm gazeteciler, katılımcılara açıklanan paketi sordu. Böylelikle Erdoğan, Demokratikleşme Paketi'nin açıklanmasındaki takvim ayarlamasıyla deyim yerindeyse bir taşla bir kaç kuş birden vurmuş oldu. Erdoğan, bu adımla hem Gül'ün onayını almış oldu, hem de resepsiyonda başka bir konunun tartışılmasına izin vermedi.

MUHALEFET SESSİZ KALDI

Erdoğan'ın "Demokratikleşme Paketi" ile attığı adım muhalefet parti liderlerini de zorda bıraktı. Resepsiyondaki tek konu Demokratikleşme Paketi olunca, hem Kılıçdaroğlu hem de Bahçeli, Erdoğan'ın belirlediği gündem üzerinden yürüdü. 

GÖZE TAKILANLAR
 
Resepsiyona, önceki yıllarda katılmayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun gelmesi de dikkat çekti. CHP lideri, katılması konusunda, "Yok katıldım, bu ikinci mi üçüncü mü oluyor. Katılmıştım daha önce. Ama nedense hiç katılmadığımız yönünde bir algı var. Bunu değiştirmemiz lazım" yorumunda bulundu.
 
DÜŞMAN ÇATLATTILAR
 
Resepsiyona, Erdoğan, saat 19.30 sıralarında eşiyle birlikte geldi. Gül ise eşiyle birlikte Başbakan'dan 10 dakika sonra davetteki yerini aldı. Gül ile eşine, resepsiyonda Çiçek ile eşi Gülten Çiçek eşlik etti. Gül, salonda tur attığı sırada salonun ortasında Başbakan Erdoğan ile buluştu. Bundan sonra Gül, Çiçek ve Erdoğan ile eşleri resepsiyon salonunda bir süre yanyana yürüdü. Bu sırada salonun asma katındaki fotomuhabirlerinin isteği üzerine; Gül, Erdoğan ve Çiçek eşleriyle birlikte asma katın balkonuna bakarak kamera ve fotomuhabirlerine poz verdi. Devletin tepesindeki üç ismin bu bu tablo karşısında gülümsemeleri dikkat çekti.

devletin-zirvesinden-fotografli-mesaj-3652297.jpeg