BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.438,27
HABER /  DÜNYA

Devletin zirvesi İzmir’de

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 5’inci İzmir İktisat Kongresi’ne katılmak üzere İzmir’e geldi. <br/>Sabah saatl...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 5’inci İzmir İktisat Kongresi’ne katılmak üzere İzmir’e geldi.
Sabah saatlerinde Adnan Menderes Havalimanı’na gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile beraberindekiler, buradan 11.15’te Swis Otel Kongre Merkezi’nde açılışı yapılacak 5’inci İzmir İktisat Kongresi’ne katılmak için yola çıktı.

KONGREYE 151’İ YURT DIŞINDAN 2 BİN 663 KİŞİ DAVET EDİLDİ
Türkiye ve İzmir ekonomisinin geleceğinin tartışılacağı, 151’i yurt dışından olmak üzere 2 bin 663 kişinin davet edildiği İzmir İktisat Kongresi’nde EXPO 2020 adayı İzmir ve Ege Bölgesi’ne özel 14 oturum gerçekleşecek, 241 panelist 34 panele katılacak.

BAŞBAKAN ERDOĞAN PARTİ TEŞKİLATIYLA ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞACAK
Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül, ’Küresel ekonomik yeniden yapılanma sürecinde Türkiye ekonomisinin tartışılacağı’ kongrenin açılış konuşmalarını yapacak. Başbakan Erdoğan daha sonra AK Parti İzmir İl Teşkilatı ile Kaya Termal Otel’de düzenlenen öğle yemeğinde İzmirli partililerle biraraya gelecek ve yerel seçime yönelik mesajlarını verecek.
Başbakan Erdoğan’ın daha sonra saat 16.00’da Kuşadası Efes Kongre Merkezi’nin açılışını yapmak üzere yola çıkması bekleniyor.
(İHA)